سرگرمییادداشت

این ۵ ضرر نمک شما را رسما به کشتن می‌دهند! بدن کمتر از آنچه فکر می‌کنید، به نمک نیازمند است: حتی اگر زیاد هم اهل رفتن سراغ ظرف نمک نباشید، هنوز هم این احتمال وجود دارد که بیش از میزان نیازتان به نمک، آن را دریافت کنید.

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

مقادیر زیادی از سدیم و نمک از طریق غذا‌های فراوری شده در رستوران‌ها وارد بدن می‌شود. اغلب آمریکایی‌ها میزان ۳۵۰۰ میلی گرم سدیم در روز وارد بدن شان می‌کنند و این در حالی است که بنا به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های این کشور، تنها ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم باید در روز وارد بدن شود بخصوص اگر افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و فشار خون نیز باشند.

1-نمک دریایی، لزوما سالم نیست: تصور عامل بر این است که نمک دریایی، چون سدیم کمتری دارد، پس برای سلامتی مفیدتر است. اما واقعیت این است که ترکیب شیمیایی نمک طعام و نمک دریایی یکسان است. هر دو نمک حاوی مقدار مشخصی سدیم هستند و در هر قاشق چایخوری از هر کدام، مقدار مساوی از سدیم (۲۳۰۰میلی گرم) یافت می‌شود.

2-نمک همیشه در کمین است: اگرچه شاید تصورش را هم نکنید، ولی بسیاری از غذا‌های منجمد، غذا‌های پردازش شده، سوپ‌های آماده و کنسروف پنیر‌ها و گوشت‌های پردازش شده، حاوی منابع پنهان سدیم هستند. حتی اینطور تخمین زده شده که سس‌های پاستا حاوی ۹۰۰ میلی گرم نمک در هر نصف فنجان هستند. انواع پنیر می‌تواند در هر نصف فنجان ۴۰۰ میلی گرم سدیم داشته باشند. چاشنی‌هایی مانند سس گوجه فرنگی نیز در هر قاشق غذا خوری حداقل ۱۹۰ میلی گرم سدیم دارند. حتی برخی غلات صبحانه برای کودکان حاوی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم نمک در هر فنجان هستند.

3-نمک عامل مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی است: اکثر ما می‌دانیم که سدیم می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و ابتلا به انواع مشکلات سلامتی شود. یک رژیم غذایی سرشار از سدیم باعث دفع آب بیشتر از بدن توسط کلیه‌ها می‌شود و استرس را روی قلب افزایش می‌دهد. اگر شما هم در معرض خطر بیماری‌های قلبی هستید، بهتر از مصرف سدیم را تا جایی که می‌توانید، محدود کنید.

4-نمک به سیستم عصبی آسیب می‌رساند: مقدار کافی سدیم و پتاسیم برای سلامت سیستم عصبی ضروری است. اما سدیم اضافی می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد سیستم عصبی شود. وجود سدیم بیش از حد در بدن، می‌تواند برای سیستم اعصاب، خطرات جدی به همراه داشته باشد. میزان متعادل سدیم و پتاسیم در بدن می‌تواند خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد و کاهش مصرف برخی مواد غنی از سدیم، کاهش میزان نمک مصرفی و همچنین مصرف سبزیجات تازه می‌تواند میزان سدیم را در بدن به حد تعادل برساند.

5-خود را به غذا‌های کم نمک عادت دهید: اضافه کردن طعم دهنده‌های طبیعی که جایگزین‌های خوبی برای نمک هستند، راهی آسان برای کاهش مصرف نمک است. بسیاری از گیاهان سالم مانند رزماری، آویشن، فلفل سیاه و پونه کوهی دارای میزان فوق العاده‌ای آنتی اکسیدان و البته خواص مفید بسیار هستند که جایگزین‌هایی مناسب برای نمک به حساب می‌آیند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا