در پیشگیری از اعتیاد، مسئولیت پذیر باشیم دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری با بیان اینکه برای حل معضل اعتیاد باید احساس مسئولیت پذیری اجتماعی خالصانه داشته باشیم، گفت: اصحاب رسانه شهروندان را از عواقب مصرف موادمخدر آگاه کنند چونکه رها شدن از این آسیب به راحتی امکان پذیر نیست.
آیین افتتاح کمپ ماده ۱۶ زنان و مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب ، موضوع ماده ۱۶ شهرستان چهارباغ با حضور « سردار اسکندر مومنی » دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری ، « مجتبی عبداللهی » استاندار البرز ، « سردار حمید هداوند » فرمانده انتظامی استان، « داود جعفری » فرماندار این شهرستان و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی و اصحاب رسانه برگزار شد.
سردار اسکندر مومنی در حاشیه این بازدید با اشاره به افتتاح و بهره برداری از ۷ سوله در حوزه اشتغال آفرینی و مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ زنان، بیان داشت: این مراکز زمینه اشتغالزایی ۲۵۰ معتاد متجاهر را در سطح استان البرز فراهم نموده است
وی حلقه مفقودی و مشکل اصلی عودت معتادین بهبودیافته را بیکاری و عدم پذیرش کارفرمایان دانست و تصریح کرد: بنابراین کارفرمایان و خیرین باید دست به دست هم دهند تا این معضل مهم حل شود.
این مسئول ضمن درخواست و دعوت از کارفرمایان و خیرین برای توانمندسازی این قشر آسیب پذیر جامعه ، اظهار داشت: مددجویان به مدت یک تا شش ماه در مراکز ترک اعتیاد از نظر جسمی سم زدایی می شوند اما وظیفه اصلی دستگاه های اجرایی مربوطه، کارفرمایان و خیرین توانمندسازی آنان در یک مهارت شغلی است.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری با بیان متاسفانه در بیشتر مواقع این افراد پس از آموزش مهارت شغلی رها می شوند، عنوان کرد: عدم فراهم شدن زمینه اشتغال و پذیرش کارفرمایان ، مددجویان را سرگردان می کند که طی مدت کوتاهی پس از سم زدایی، به سمت اعتیاد برمیگردند.
اشتغالزایی ۲۱۰۰ معتاد بهبودیافته در سطح کشور طی یکسال گذشته
مومنی رویکرد ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری را طی سالهای اخیر، استفاده از ظرفیت های مردمی را در زمینه افتتاح و بهره برداری از مراکز اشتغال آفرینی برای مددجویان کمپ های ترک اعتیاد در سراسر کشور را اعلام کرد.
وی این مراکز اشتغال آفرینی را سمبل جهادی و مردمی دانست که برای رضایت خداوند دست به دست هم داده اند تا دلسوزانه و بدون چشم داشت مالی و منفعت خاصی، در پی حل این معضل بزرگ خانواده و جامعه هستند.
این مسئول از اشتغالزایی ۲۱۰۰ مددجو طی یکسال گذشته در سراسر کشور خبر داد و اذعان داشت: تسهیلات بانکی با شرایط مناسبی را در اختیار کارفرمایان این مراکز قرار دادهایم ک خوشبختانه عملکرد خوبی در این زمینه داشته ایم.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه برای حل این ناهنجاری اجتماعی باید احساس مسئولیت پذیری اجتماعی خالصانه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای دنیا برای ساماندهی آسیب ها و ناهنجاری اجتماعی تمام اقشار جامعه به صورت خودجوش پیشقدم می شوند بنابراین خیرخواهانه تمام تلاش خود را به کار می گیرند.
مومنی اعتیاد را زمینه بسیاری از آسیب ها و ناهنجاری اجتماعی در بنیان خانواده و سطح جامعه عنوان کرد و تشریح داد : علت اصلی آمار افزایش طلاق، سرقت های خرد، خودکشی و … مصرف موادمخدر می باشد .
وی با تاکید بر اینکه دست به دست هم دهیم تا از فراگیر شدن اعتیاد جلوگیری کنیم و همه افراد جامعه برای پیشگیری این معضل بزرگ اجتماعی روی کار بیایند، اظهار کرد: ایجاد اشتغال برای افراد بهبودیافته را راهکار اصلی نجات مددجویان است.
این مسئول با بیان اینکه وجود یک معتاد هم برای ما ناراحت کننده است ، بنابراین باید تمام تلاش را در ریشه کن کردن این آسیب اجتماعی داشته باشیم ، افزود: میانگین تعداد معتادین و سن اعتیاد نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای دنیا در وضعیت خوبی قرار دارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری میانگین سن اعتیاد را در ایران ۲۴ سال و در کشورهای دیگر زیر ۲۰ سال اعلام کرد و گفت: شیوع اعتیاد در بین بانوان زیر ۶ درصد است.
اصحاب رسانه برای پیشگیری و حل اعتیاد ، پای کار بیایند
مومنی با بیان اینکه مبارزه با گسترش موادمخدر و شیوع اعتیاد رو نباید به یک ابلاغیه و بخشنامه اکتفا کرد، ابراز داشت: در این شرایط بحرانی وظیفه تمام دستگاه های اجرایی و شهروندان این است که با جدیت روی کار بیایند و برای حل این معضل، احساس مسئولیت اجتماعی داشته باشند.
وی با دعوت از اصحاب رسانه برای اطلاع رسانی عموم جامعه در زمینه پیشگیری از اعتیاد ، تاکید کرد: شهروندان را از عواقب مصرف موادمخدر آگاه کنیم چونکه رها شدن از این معضل به این راحتی امکان پذیر نیست.
با راه اندازی اردوگاه های ماده ۱۶ در البرز، بسیاری از معضلات اجتماعی و جرائم، کاهش یافته است
مجتبی عبداللهی در حاشیه این مراسم بیان داشت: دولت محترم سیزدهم در ابعاد مختلف اجتماعی نیز با احساس مسئولیت ویژه وارد شده که یکی از این موارد جمع آوری، ساماندهی، درمان و توانمند سازی معتادان متجاهر است.
وی با بیان اینکه معتادان متجاهر پس از درمان نباید در جامعه رها شوند بلکه ضرورت دارد با توانمندسازی آنها بستر ورود به جامعه و بازگشت به آغوش خانواده فراهم شوند، توضیح داد: این افراد در مراکز که امروز افتتاح شد، مهارت های لازم را برای دستیابی به اشتغال، فرا می گیرند.
نماینده عالی دولت در استان البرز تشریح داد: اکنون البرز ۸ اردوگاه ماده ۱۶ دارد که بیش از ۲ هزار معتاد متجاهر را در خود جای داده و مورد ساماندهی و درمان قرار می دهد.
استاندار البرز افزود: با راه اندازی این اردوگاه ها و جمع آوری معتادان متجاهر، بسیاری از آسیب های اجتماعی و همچنین جرائمی همچون دزدی در استان کاهش یافته است.
عبداللهی تاکید کرد: درصدد هستیم با هدف تجمیع مراکز در یک نقطه، مجموعه ای بزرگ در استان برای جمع آوری، ساماندهی و توانمندسازی معتادان متجاهر راه اندازی کنیم.
فرناز فتحی سرابی / مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز