اجتماعیاخبار ویژهپر بازدیدهانشست خبری

ترویج و توسعه فرهنگ تعاون، بستر تقویت اشتغال و اقتصاد است مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز با تاکید بر ترویج و توسعه فرهنگ تعاون در سطح کشور، گفت: سوق دادن مردم به سمت جامعه تعاون، به نفع استان و جامعه است زیرا در این صورت مردم برای خود تصمیم گیری اقتصادی و تولید شغل می کنند.

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

عبدالله دارایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته های تعاون و دولت، بیان داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در واقع متشکل از سه اداره کل است و پس از ادغام آن ها با یکدیگر، نه تنها از ماموریت های این مجموعه ها کاسته نشده، بلکه بر تعداد آن ها افزود شده است.

صدور ۷  هزار مجوز مشاغل خانگی در استان البرز

وی با بیان اینکه شعار سالجاری هفته تعاون «حکمرانی تعاونی، حکمرانی مردم» برخاسته از اقتصاد مردم نهاد و مردم محور است از وجود بیش از چهار هزار تعاونی در حوزه های مختلف تولیدی، خدماتی، کاریابی، مسکن و … در استان البرز خبر داد.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز ؛ از این تعداد یک هزار تعاونی به صورت خاص در حوزه های مختلف دانش بنیانی، صادراتی، عمومی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، اشتغال و موارد مشابه مشغول فعالیت هستند.

این مسئول با اشاره به کسب چهار تعاونی برتر استان البرز در راهیابی به جشنواره تجلیل از تعاونی های برتر کشوری مورد تایید وزارت تعاون، تاکید کرد: بی شک تمام تلاش اداره کل استان در این راستا پیش می رود تا با انجام اقدامات موثر حول محور جامعه تعاونی، به سمت تقویت تعاونی ها و نقش آفرینی هرچه بیشتر آن ها در اقتصاد استان حرکت کنیم.

دارایی با بیان اینکه حدود چهار تا پنج درصد اشتغال کشور مبتنی بر حضور تعاونی ها و تعاونگرهاست، اظهار داشت: تاکید وزارت متبوع در دولت سیزدهم این است تا با جدیت این درصدهای موجود را به رشد حداکثری برسانیم.

وی با اشاره به اشتغالزایی برای بیش از دو هزار نفر از جامعه تعاونی در نمودارهای اشتغال کشور و استان البرز، اذعان داشت: بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ واحد مسکونی از سوی تعاونی مسکن به مردم تحویل داده شد که بعضا این تعاونی ها سال ها با مشکلات اقتصادی مواجه بودند.

این مسئول با بیان اینکه تعداد زیادی از تعاونی های استان را با هدایت، مدیریت و برگزاری رویدادهای مختلف، به سمت دانش بنیان شدن سوق دادیم و در این راستا جلسات مختلفی با مراکز علمی و دانشگاهی برگزار شد، عنوان کرد: این امر با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه سهم تعاون از اقتصاد ملی باید ۲۵ درصد شود، صورت گرفته و می گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز با اشاره به صادرات محصولات تعاونی ها برای اولین بار در سطح کشور، ابراز داشت: استان البرز به عنوان پایلوت در این زمینه انتخاب شد،

دارایی با بیان اینکه شرکت تعاونی توسعه صادرات استان با حضور کارفرمایان و با کمک اتاق تعاون و بانک توسعه تعاون تشکیل شده و در حوزه صادرات و رویدادها و مسائل مختلف برنامه ریزی های لازم را انجام می دهد، خاطرنشان کرد: بنای کار بر این است که بسیاری از مشاغل خرد، خانگی، تولیدی و کارگاهی در البرز توسط این شرکت مدیریت و از موانع پیش روی صادرات کاسته شود.

وی با تاکید بر رفع مشکلات برخی تعاونی های مسکن و تولیدی، گلخانه داران و …، تشریح داد: در این راستان دوره های مختلف توانمندسازی را با محوریت اشتغالزایی در حوزه تعاونی ها در استان البرز به صورت مستمر برگزار کرده ایم که نتیجه آن این بوده است که یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در شهر جدید مهستان در قالب تعاونی، مورد رصد و بررسی قرار گرفت.

این مسئول با اشاره به مشکلات موجود در زمینه های اقدامات زیرساختی، اعطای تسهیلات ، توضیح داد: کارگروه ویژه ای تحت عنوان کارگروه حل مشکل تعاونی های استان ذیل قرارگاه مسکن تشکیل شده که مسائل مربوطه در کمیته های آن بررسی می شوند. ۱۴۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره ۱۶ در قالب تفاهم نامه های سه و چهارجانبه به این بخش از جامعه تعاون پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز با بیان اینکه خطوط اعتباری دو و سه هزار میلیاردی برای حوزه تعاون کشور با همکاری بانک توسعه تعاون اخذ خواهد شد که استان البرز در این زمینه سهم خوبی دارد، افزود: ۲۵ درصد سهم تعاون در حوزه اشتغال را از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز اخذ کرده ایم و ۲۵ درصد سهم تسهیلات استان را به بدنه تعاون اختصاص خواهیم داد.

وی با بیان اینکه آسیب شناسی و حل مسئله تعاونی های مشکل دار استان با پیگیری ها، برگزاری جلسات، انجام امور قضائی و درون سیستمی صورت گرفته و به سمت حل مسئله و رفع مشکلات پیش رو حرکت کرده ایم، گفت: ترغیب و تشویق مردم و جوامع محلی در بخش های مختلف روستایی، شهری، صنعتی، تولیدی، کارخانه ای به سمت تشکیل تعاونی ها با محوریت تعاونی های تولیدی از جمله اولویت های کاری ماست.

این مسئول با تاکید بر تقویت تعاونی ساماندهی مشاغل خانگی ویژه بانوان بخصوص بانوان سرپرست خانوار یا اقشار آسیب پذیر جامعه، اضافه کرد: خوشبختانه هفت هزار مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته و بالغ بر چهار هزار مجوز از ابتدای سال جاری تاکنون صادر شده است.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز ؛ رابطه مستقیم و معکوس میان بخش تعاون و اشتغال وجود دارد و یکی از پازل ها و نکات تکمیل کننده اشتغال، بخش تعاون است.

وی با تاکید بر ترویج و توسعه فرهنگ تعاون در سطح کشور، بیان کرد: سوق دادن مردم به سمت جامعه تعاون، به نفع استان و جامعه است زیرا در این صورت مردم برای خود تصمیم گیری اقتصادی و تولید شغل می کنند.

دارایی با بیان اینکه پیگیری های لازم در خصوص تعاونی مسکن خبرنگاران نیز در حال انجام است و از هیچ کمکی در این زمینه دریغ نمی کنیم، تاکید کرد: از اصحاب رسانه درخواست دارم تا فرهنگ تعاون را در سطح استان با جدیت پررنگ نشان دهند.

در تسهیلات مشاغل خانگی از هیچ تلاشی دریغ نکردیم

در ادامه نشست خبری؛ علی غیاثی، مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون استان البرز اظهار داشت: از سال گذشته، از کانال تفاهم نامه مشترکی میان وزارت تعاون، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون، اعطای تسهیلات به تعاونی ها بدون وجود معدل حساب آغاز شده است.

وی با اشاره به اجرایی شدن این تفاهم نامه در راستای حمایت از تعاونی ها و اتحادیه ها، توصیح داد: در سال گذشته، ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این امر تعلق یافت و امسال نیز ۳۰ هزار میلیارد ریال سهمیه به استان های مختلف تعلق می گیرد و به تفکیک استان و شعبه پرداخت می شود.

این مسئول با بیان اینکه در صورتیکه این تسهیلات در جای خود مصرف شوند یا طرحی که بخش ثابت به آن تعلق گرفته به بهره برداری برسد، می تواند تا هشت درصد یارانه سود به آن ها تعلق گیرد، عنوان کرد: بانک توسعه تعاون، برای مشتریان تعاونی خود، دو درصد یارانه سود به نسبت نرخ سود ابلاغی شورای پول و اعتبار اختصاص داده و تعاونی هایی که از سال گذشته از این بانک تسهیلات دریافت می کنند، مشمول این نرخ سود و یارانه می شوند.

مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون استان البرز نرخ سود شورای پول و اعتبار را ۲۳ درصد اعلام کرد و اذعان داشت: می توانیم از طریق تامین مالی از کانال بورس، برای آن ها اوراق مشارکت منتشر و با تامین مالی جمعی، نیازهای حداکثری آن ها را از این کانال برآورده کنیم.

به گفته غیاثی؛ از سال گذشته تا به امروز، ۱۸۱ فقره معادل ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به تعاونی ها یعنی اشخاص حقوقی بخش تعاون پرداخت شده است.

وی با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۷۰۹ فقره معادل ۴ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به اعضای تعاونی ها که از تسهیلات کلان استفاد می کنند، گفت: در زمینه مشاغل خانگی نیز، در سال گذشته، ۳۵۵ فقره معادل ۲۷ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون استان البرز در پایان تاکید کرد: تمام تلاش ما بر آن است تا در زمینه اعطای تسهیلات، تسهیلگری بهتری نسبت به برخی بانک ها که تضامین و مدارک بیشتری دریافت می کنند، داشته باشیم تا بتوانیم گامی موثر در این مسیر برداریم.

فرناز فتحی سرابی / مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا