۴۵ هزار هکتار از اراضی جنوب البرز کانون ریزگردها است مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با بیان اینکه ۴۵ هزار هکتار از اراضی بیابانی در جنوب استان کانون گرد و غبار است که ناشی از تغییرات در منابع آبی استان و تغییرات اقلیمی است، گفت: در حاشیه جاده ماهدشت - اشتهارد به وسعت ۴۰۰ هکتار فضای سبز در دست اقدام است
اصغر بیات در نشست خبری اصحاب رسانه که در نهالستان بزرگ محمدشهر کرج برگزار شد، با بیان اینکه یکی از چالشهایی استان انتقال آب البرز به تهران است، اظهار داشت: سالیانه حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب از سدهای کرج و طالقان به سمت تهران سرازیر می شود که از یکی عوامل فرونشست زمین در استان می باشد .
وی با تاکید بر اینکه این موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات وسیع زیست محیطی در استان شده است، خواستار انتقال بخشی از پساب تهران به استان شد تا بخشی از نیازهای آبیاری زمین های کشاورزی تامین شود.
این مسئول با اشاره به اینکه البرز در بحث ریزگردها نیز با مشکلات عدیده ایی روبرو است، تصریح کرد: ۴۵ هزار هکتار از اراضی بیابانی در جنوب استان (شهرستان نظرآباد، اشتهارد و تالاب صالحیه) کانون گرد و غبار است که ناشی از تغییرات در منابع آبی استان و تغییرات اقلیمی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز یکی از پروژه های در دست اقدام جنگلکاری و توسعه فضای سبز را در حاشیه جاده ماهدشت – اشتهارد به وسعت ۴۰۰ هکتار اعلام کرد و بیان داشت: دیگر پروژه هدفگذاری شده در سال ۱۴۰۲ نیز جنگلکاری حاشیه اتوبان غدیر در وسعت ۶۰۰ هکتار با استفاده از گیاهان بومی است.
بیات افزود: انتظار می رود دستگاه های اجرایی مخصوصا شرکت های آب منطقه ایی و آبفا برای تامین آب همکاری کنند چراکه این کار برای حفظ سلامت و امنیت ۲۵ میلیون جمعیت است.
وی ضمن تاکید بر مدیریت چرا در تالاب صالحیه نظرآباد، به شترهای سرگردان در این منطقه اشاره کرد و اذعان داشت: ستاد ملی مبارزه با گرد و غبار با صاحبان شترهایی که پروانه چرا نداشتند با جدیت مقابله کرد.
این مسئول با اشاره به توقیف ۹۰ نفر شتر با دستور دادستان نظرآباد و عدم اعلام مالکان این دام ها برای تحویل آنها، عنوان کرد: مالکان امیدوار بودن شترهایشان مثل گذشته رها شوند اما آن ها را حدود ۹ روز نگهداری کردیم که در نهایت مالکان مجبور شدند به اداره منابع طبیعی مراجعه کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به تعهد کتبی این مالکان بر رعایت چرای دام، ابراز داشت: در اجرای موفق این طرح؛ حمایت دادستان، فرماندار شهرستان نظرآباد ، مشارکت مردم صالحیه، شورا و دهیاری بسیار موثر بود که طی دو دهه اخیر بی نظیر بوده است.
بیات با اشاره به اینکه ظرفیت خیلی خوبی در جنوب استان در شهرک های صنعتی وجود دارد، ادامه داد: انتظار داریم شرکت شهرک های صنعتی در قبال مسوولیت و تعهدی که برای توسعه فضای سبز دارند در این پروژه همراه ما باشند.
وی با بیان اینکه علیرغم اینکه بارها این دام ها توسط ماموران یگان از منطقه خارج می شدند اما دوباره به این اراضی صالحیه در نظرآباد یا قزوین بازمی گشتند، تاکید کرد: مدیریت این موضوع نیازمند اقدام جامع دو استان البرز و قزوین بود.
این مسئول با اشاره به تولید یک میلیارد اصله نهال در طی چهار سال در سراسر کشور در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری، تشریح داد: این پروژه طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی و تاکید رییس جمهور آغاز شد که با مشارکت مردم طی چهار سال یک میلیارد اصله نهال در سراسر کشور تولید و کاشته شود.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، نهالستان کرج با ۶۰ سال قدمت به عنوان یک پایلوت برای ستاد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری می باشد که ۱۶ درصد اصله نهال استان بر عهده البرز است تا در طی چهار سال ۱۶۴ میلیون اصله نهال بومی سازگار با اقلیم استان و استان های همجوار تولید شود
بیات با اشاره به سیل اخیر در جاده چالوس طی دو ماه اخیر، اضافه کرد: با توجه به اینکه در سالهای گذشته بخش هایی از مناطق روستایی جاده چالوس عملیات آبخیزداری انجام شد بنابراین شاهد خسارت های کمتری در این منطقه بودیمص