با چشمان خود جهاد تبیین ادارهکل راهداری البرز را دیدم! تور یکروزه اصحاب رسانه در راستای تبیین پروژههای اداره کل راهداری البرز در جاده چالوس - کرج و آزادراه کرج - تهران با حضور مدیرکل و معاونین صورت گرفت
استان البرز سی و یکمین استان ایران است که در البرز مرکزی جای گرفته است و دلیل نامگذاری این استان به همین علت بودهاست. البرز از شمال با استان مازندران از غرب با استان قزوین از شرق با استان تهران و از جنوب با استان مرکزی همجوار است که در سال ۱۳۸۹ طبق مصوبه مجلس به استان تبدیل شد.
استان البرز دارای ۱۷ شهر است، پرجمعیتترین شهر آن، کرج با ۱٬۵۹۲٬۴۹۲ نفر جمعیت و کم جمعیتترین شهر آسارا با ۱٬۳۳۹ نفر جمعیت است، البرز دارای یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر آزادراه، بزرگراه، راه اصلی و فرعی است و ۱۸ درصد ترافیک جاده ای کشور مربوط به راههای این استان است.
با وجود وسعت کم استان البرز، شاهراه مواصلاتی سیزده استان کشور است به عبارتی در مسیر تردد سیزده استان کشور قرار گرفته است؛ بنابراین در ایام نوروز، تابستان و تعطیلات رسمی کشور محورهای این استان شاهد ترافیک سنگین و فوق سنگین مسافران سطح کشور می باشند.
برا حل معضل ترافیک این استان به خصوص در جاده کرج – چالوس، در سالهای گذشته آزادراه تهران – شمال در حال ساخت می باشد. این آزادراه در حال تکمیل و بهرهبرداری است که تهران را از بزرگراه همت به شهر چالوس و نوشهر ، استان مازندران متصل میکند که باعث کاهش بار ترافیکی محور چالوس شده است.
از شروع به کار علی زندی فر تمام تلاش مجموعه راهداری استان، خدمترسانی به مردم و ارتقای ایمنی در محورهای مواصلاتی البرز بوده است که خوشبختانه با طرح های صورت گرفته این اداره کل در جهت تعریض بزرگراه ها و بازسازی جاده های سطح استان، میزان تصادفات و حوادث رانندگی در دو سال گذشته به طور چشمگیری کاهش داشته است. اصحاب رسانه استان مانند گذشته امیدوار هستند که با برنامههای اجرایی در سالجاری گامهای موثرتری برای خدمت به مردم برداشته شود.
روز یکشنبه به مناسبت روز خبرنگار؛ اداره کل راهداری و حمل و نقل استان البرز یک تور رسانه ای را با حضور مدیرکل و معاونین این اداره کل در جمع اصحاب رسانه سطح استان تدارک دیده بود تا خبرنگاران از روند اجرای پروژه های راهداری در آزادراه کرج – تهران و جاده چالوس در جریان قرار گیرند.
کارنامه درخشان عملکرد دو ساله اداره کل راهداری البرز
علی زندی فر در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه البرز از نظر ترافیک، جزو سه استان اول است، بیان داشت: در ایام نوروز، این استان از نظر ترافیک در جایگاه اول کشور قرار می گیرد.
وی ضمن اشاره به تقویت زیرساخت های البرز، تصریح کرد: بودجه ملی ما در سال ۱۳۹۹، ۳۸ میلیارد تومان بوده که در پایان سال ۱۴۰۰، به ۸۲۱ میلیارد تومان افزایش یافته است، همچنین بودجه استانی ۴۰ میلیارد تومان بوده که در پایان سال ۱۴۰۱، به ۴۷۱ میلیارد تومان رسید.
این مسئول با بیان اینکه ۱۰۸ پروژه فعال به ارزش یک هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان داریم که عدد قابل توجهی است، اظهار داشت: پل رودخانه کرج یکی از پروژه های شاخص این اداره کل به شمار می رود که طی هفته آینده افتتاح می شود.
به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان البرز چهار بانده کردن ورودی کردان، علیخان سلطان، سعیدآباد، محور آتشگاه به برغان، محورهای سهیلیه و قزلحصار و کمربندی برغان را از جمله پروژه های در حال ساخت و تکمیل راهداری اعلام کرد.
زندی فر با اشاره به اجرای روکش آسفالت کل راههای استان در قالب “نهضت آسفالت”، عنوان کرد: در همه محورهای البرز، کارگاه جاده ای بهسازی آسفالت فعال است.
وی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی معادن در البرز، اذعان داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر، بیشتر بارهای معادن این استان، بدون بارنامه جابجا می شوند، مقرر شده همه بارهای کشور که قرار است از مبدأ به مقصدی جابجا شوند، دارای بارنامه دولتی باشند؛ این امر علاوه بر داشتن مزایا برای شرکت ها و افراد، از قاچاق کالا نیز جلوگیری می کند و عوارض و مالیات آن وارد استان می شود.
این مسئول با بیان اینکه از سنوات گذشته؛ سیستم تهویه و نورپردازی تونل کندوان به صورت دستی انجام می شود، خاطرنشان کرد: با کمک این اداره کل برای نخستین بار، طراحی های لازم به منظور هوشمندسازی این امور در حال انجام است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان البرز ضمن ابراز نارضایتی از دیوارها و شمایل نامناسب تونل کندوان، ابراز داشت: اجرای عملیات کانیگو به منظور هدایت آب های سطحی و بازسازی دیوارها، اجرای طرح اصلاح سیستم روشنایی و تنظیم بهینه نور این تونل در دست اقدام می باشد.
زندی فر با بیان اینکه با اشاره به سه بانده بودن آزادراه تهران – کرج – قزوین در سالهای گذشته، افزود: در طی دو سال گذشته محدوده ای از آزداراه تا قبل از پایانه شهید کلانتری پنج بانده شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته تعریض دو کیلومتر از این اتوبان صورت گرفت، توضیح داد: اکنون نیز این پروژه در مسیری به طول حدود پنج کیلومتر در حال اجراست و لارم به ذکر است برای این پروژه صرفه جویی ۸۵ میلیارد تومانی صورت گرفته است.
این مسئول با اشاره به اینکه طبق برنامه ریزی های وزارت راه و شهرسازی، عملیات اجرای پرورژه اتوبان کرج تا مهرشهر از ابتدای سال جاری آغاز شود، از کارشکنی های شهرداری و شورای اسلامی شهر کرج با جابجایی به موقع درختان خبر داد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان البرز با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ اصله درخت باید جابجا شود، ادامه داد: با آغاز فصل سرما، جابجایی درختان این محدوده صورت می گیرد و اجرای پروژه آغاز می شود.
زندی فر ضمن اشاره به راه حل معضل ترافیک سنگین در البرز، از تکمیل و بهره برداری اتوبان شهید همت تا پایان تابستان سالجاری خبر داد و اضافه کرد: بار ترافیک اتوبان به بعد از بهشت سکینه انتقال داده میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده توسط آقای دکتر عبداللهی، استاندار البرز قسمت داخل شهر آزداراه تهران – کرج قابلیت دو طبقه شدن را دارد که با اجرای این طرح بار ترافیکی اتوبان کاهش می یابد، اظهار کرد: طرح مطالعات پروژه کمربندی جنوبی، گرمدره، راه آهن و پروژه ماهدشت به اشتهارد یکی دیگر از راهکارهای حل معضل ترافیک البرز محسوب می شود.
این مسئول افزود: طبق برنامه ریزی های پیش رو کامیون و ماشین های سنگینی که نیاز نیست از داخل شهر کرج عبور کنند به سمت آزادراه غدیر تردد خواهند کرد که اجرای این طرح ۱۰ درصد از بار ترافیک بزرگراه تهران – کرج را کاهش می دهد.
با رانندگان متخلف ناوگان حملونقل عمومی با قاطعیت برخورد میشود
در ادامه بازدید اصحاب رسانه؛ میثم قدمی معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان البرز بیان داشت: به منظور بازدارندگی، شناسایی و اعمال قانون با تخلفات رانندگی و همچنین ارتقای ایمنی تردد و کاهش تصادفات و فوتیهای جادهای، طرح کنترل و نظارت بر تردد وسایل نقلیه عمومی توسط این ادارهکل و قرارگاه پلیس راه استان در حال اجراست.
وی افزود: این طرح در قالب گشتهای مشترک ادارات راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستانها و پلیس راه و اقدامات مستقل این ادارهکل در تمامی محورهای مواصلاتی پرخطر و پرتردد با هدف تشدید کنترلهای میدانی ناوگان حملونقل عمومی و کنترل مدارک و تجهیزات ایمنی آنها در ، طول مسبر پایانههای مسافری و مقابل پلیس راهها اجرا میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه با اجرای این طرح از ابتدای سال تاکنون 11 هزار و 230 دستگاه وسایل نقلیه عمومی مورد کنترل و نظارت کارشناسان این ادارهکل قرار گرفته است، تشریح داد: با تخلفات احصاء شده نیز بسته به نوع و میزان تخلف، با تذکرات شفاهی و رفع نقص، اعمال قانون توسط پلیس و یا ارجاع جهت طرح و بررسی در کمیسیونهای ماده 11 و 12 ویژه رانندگان و شرکتهای حمل و نقل برخورد میشود.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان البرز با تاکید بر اینکه از تمام ظرفیت ناوگان بخش حمل و نقل مسافر استان برای ارائه خدمات هر چه مطلوبتر به زائران اربعین استفاده میشود، گفت: جابهجایی ایمن زائران اولویت اول ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای البرز است.
ایمنسازی تونلهای جاده جالوس در حال انجام است
حمید پرورشی خرم، معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان البرز در برنامه رسانه ای امروز، اظهار داشت: روزانه لق گیری یکی از اقدامات دارای اولویت در محور کرج – چالوس برای ایمن سازی و نگهداری تونل های این محور به لحاظ سیما و منظر، زه کشی و روشنایی بصورت ماهانه صورت می گیرد
وی با اشاره به تکمیل عملیات ایمن سازی تونل شماره ۹، عنوان کرد: ایمن سازی تونل های شماره پنج و کندوان در حال انجام است.
به گفته این مسئول؛ یک مشاور ذیصلاح به منظور مطالعه ایمن سازی محور کرج – چالوس انتخاب و مقرر شده یک برنامه مدون بلند مدت ارائه دهد تا تامین اعتبار آن از محل اعتبارات استانی و ملی صورت گیرد و با توجه به برنامه هایی که به ما ابلاغ می شود و هدف موردنظر به مرحله اجرا در بیاید.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان البرز افزود: با توجه به ریزش سنگ در محدوده خوزنکلا و عدم امکان لق گیری آن، درصدد احداث گالری به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل برای هموطنان هستیم که تامین اعتبار آن صورت گرفته است.
پرورشی خرم با اشاره به شناسایی دو نقطه مستعد ریزش، مقابل رستوران های ارکیده و مهستان، تشریح داد: ایجاد برم در این نقاط به صورت کامل انجام شده است.
وی مطرح کرد: با فروکش کردن سفرها و فراهم شدن امکان انسداد مسیر، نسبت به ایمن سازی این مقاطع با ایجاد برم نیز اقدام می کنیم.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان البرز با اشاره به سیل اخیر در جاده چالوس، عنوان کرد: خسارت زیادی به سیستم روشنایی محور کرج – چالوس وارد کرد که تامین حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای اورهال کردن این سیستم صورت گرفته و در مرحله مناقصه قرار داریم و درصدد هستیم تا پایان سال جاری این اقدام را به سرانجام برسانیم.
پرورشی خرم با اشاره به لق گیری کامل ۱۶ نقطه در سال گذشته در جاده های استان، اذعان کرد: امسال نیز با توجه به بارش های ابتدای سال، ۳۰ نقطه برای لق گیری شناسایی شده است که با توجه به نقاط مستعد ریزش کوه و فرسایش خاک تا آغاز فصل بارندگی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به آبشستگی چهار نقطه در محور کرج – چالوس در جریان سیل اخیر، خاطرنشان کرد: رفع این مشکل نیازمند یک زمان طولانی است زیرا خاکریزی، تراکم و آزمایش زمان خاص خود را می طلبند.
این مسئول با بیان اینکه به منظور افزایش ایمنی محور چالوس برای جلوگیری از وقوع تصادفات حدود چهار کیلومتر، دیوارهایی با ارتفاع ۸۰ سانتی متر احداث و حدود ۳ هزار و ۴۰۰ متر نیوجرسی تامین شد، مطرح کرد: عملیات صورت گرفته در این هفت کیلومتر، موجب کاهش آمار تصادفات خروج از محور از ۲۶ مورد در سال ۱۴۰۰ به یک مورد شد.
فرناز فتحی سرابی/ مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز