استان البرز در رتبه چهارم کشور در زمینه استقرار شرکتهای دانشبنیان قرار دارد مجتبی عبداللهی بر جایگاه ویژه استان البرز در عرصه علم و فناوری کشور تأکید کرد و از رشد چشمگیر شرکتهای دانشبنیان در استان و تلاش برای ارتقاء آن به رتبه سوم کشور در این حوزه خبر داد.
مجتبی عبداللهی استاندار البرز در سخنانی در چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران که در پارک علم و فناوری البرز برگزار شد، بر موقعیت برجسته استان در عرصه علم و فناوری کشور تأکید کرد و گفت: استان البرز اکنون قطب علم و فناوری کشور است و در حال حاضر در رتبه چهارم کشور در زمینه استقرار واحدهای دانشبنیان قرار دارد که هدف ما دستیابی به رتبه سوم در برنامه کوتاهمدت است.
وی با اشاره به ۴۸۶ واحد دانشبنیان مستقر در استان البرز، تصریح کرد: این استان با بیش از ۵۵ هزار دانشجو و اعضای هیئت علمی و بیش از ۳۰ مرکز پژوهشی و فناوری، شامل مراکز رشد، شتابدهندهها و مراکز توسعه و تولید قراردادی، از مزیتهای رقابتی قابل توجهی در زمینه نوآوری و فناوری برخوردار است.
این مسئول از رشد دو برابری تعداد شرکتهای دانشبنیان در چهار سال گذشته خبر داد و پیشبینی کرد این روند همچنان با توجه به ظرفیتهای بالای استان ادامه یابد.
عبداللهی تشریح داد: در سال ۱۴۰۰، نخستین مرکز توسعه و تولید قراردادی در استان البرز با همکاری بخش خصوصی راهاندازی شد که هدف اصلی آن نزدیک کردن صنعت به دانشگاه و شرکتهای فناور و دانشبنیان کوچک و متوسط برای رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ استان بود.
این مسئول افزود: خوشبختانه این مرکز با موفقیت راهاندازی شد و اکنون شاهد راهاندازی مراکز مشابه در استانهای دیگر با الگوبرداری از این تجربه موفق هستیم.
استاندار البرز با اشاره به جایگاه ویژه استان در صنعت دارویی، به ویژه در زمینه داروهای بیوتکنولوژی، اذعان داشت: استان البرز با بیش از ۹۰ شرکت دارویی، رتبه دوم کشور را در این حوزه دارد که از این تعداد، ۶۱ شرکت دانشبنیان هستند.
عبداللهی از معرفی استان البرز به عنوان قطب دارویی در طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی توسط معاونت اقتصادی وزارت کشور خبر داد و عنوان کرد: دبیرخانه زنجیره ارزش دارویی با هدف توسعه شرکتهای فناور و دانشبنیان در این حوزه به پارک علم و فناوری استان واگذار شده است.
وی در خصوص سرمایهگذاری در استان البرز ابراز داشت: «در سه سال گذشته، شاهد مشارکت حداکثری بخش خصوصی در حوزه دانشبنیان بودیم که از جمله آنها میتوان به راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری استان با سرمایهگذاری بیش از ۳۸۰ میلیارد تومان اشاره کرد.
عبداللهی به پروژههای ملی استان در زمینه علم و فناوری اشاره کرد و خاطرنشان کرد: یکی از پروژههای مهم، راهاندازی دبیرخانه مالکیت فکری ویژه زیستبوم دانشگاهی کشور بود که یکی از دغدغههای اساسی کشور در این حوزه بوده است.
استاندار البرز با اشاره به نیاز به ساختارهای نوآوری و فناوری در شهرستانهای مختلف استان، مطرح کرد: هدف ما توسعه عادلانه ساختارهای نوآوری در تمامی شهرستانهای استان است تا بتوانیم از پتانسیلهای موجود در سراسر استان بهرهبرداری کنیم.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت تأمین تسهیلات مناسب برای شرکتهای دانشبنیان، درخواست کرد که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، تسهیلات کمبهره و مناسب را برای رشد و توسعه زیستبوم دانشبنیان استان البرز فراهم کنند.