البرز میزبان فعالان حوزه فناوری و نوآوری کشور شد کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران به نوعی یک گردهمایی از متخصصان و مدیران این حوزه به عنوان یک رویداد علمی فناورانه در کشور است که از سال ۱۴۰۰ به صورت منظم برگزار میشود.
چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران به میزبانی پارک علم و فناوری البرز و با حضور مسئولان استانی و کشوری و شرکت ها و فعالان حوزه فناوری و نوآوری کشور در دو روز ۱۶ و۱۷ آبان ۱۴۰۳ آغاز شد.
این کنفرانس به نوعی یک گردهمایی از متخصصان و مدیران این حوزه به عنوان یک رویداد علمی فناورانه در کشور است که از سال ۱۴۰۰ به صورت منظم برگزار میشود.
برگزاری چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران فرصتی مغتنم برای شبکه سازی و تعامل و آشنایی فعالین حوزه ی نوآوری و صاحب نظران این حوزه را فراهم میکند. همچنین به انتقال تجربه و ارتقای تعاملات در سطح ملی، حضور در سطح ملی اکوسیستم فناوری و نوآوری، آگاهی نسبت به روند فناوریهای نوظهور و ارتباطات و دانش به دست آمده و بهره مندی از مباحث علمی مرتبط با حوزه ی فناوری و نوآوری منجر میشود.
شبکه سازی بین متخصصان و فعالان حوزه فناوری و نوآوری کشور، ارتقای دانش کمی و کیفی نیروهای متخصص شاغل در حوزه فناوری و نوآوری و ایجاد فرصت انتقال تجارب و ارتقای تعاملات در سطح ملی را میتوان از مهمترین چشم اندازهای برگزاری این کنفرانس عنوان کرد.
بررسی جایگاه زیست بوم نوآوری و فناوری در توسعه پایدار، نقش پارکهای علم و فناوری در شکل گیری و توسعه فناوریهای نوظهور، نهادهای تأمین مالی فناوریهای نوظهور و توسعه پایدار و نقش مراکز رشد مراکز نوآوری و کارآفرینی در شکل گیری فناوریهای نوظهور از جمله محورهای ارسال مقالات به این کنفرانس هستند.
همچنین نقش آموزش و پژوهش در شکل گیری فناوریهای نوظهور و توسعه پایدار، فناوری های نوظهور و آینده زیست بوم نوآوری ایران، هم افزائی هوش مصنوعی و پارکهای علم و فناوری، نقش نوآوریهای اجتماعی صنایع خلاق و کسب و کارهای خانگی در توسعه پایدار، توسعه زیست بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی از دیگر محورهایی هستند که برای ارسال مقالات به کنفرانس تعریف شده اند.
مهمترین اهدافی که از انتخاب محورهای این کنفرانس دنبال میشود شامل توسعه نوآوری و فناوری مبتنی بر مزیت های منطقه ای، تبیین نقش و جایگاه سازمانهای نوآور در توسعه پایدار ، تأثیر فناوریهای نوظهور بر توسعه پایدار و زنجیره ارزش منطقه ای، بررسی تأثیر توسعه پایدار بر رویکرد نواحی نوآوری و پهنه های فناوری است.
چهارمین کنفرانس علمی دارای اعتبارات علمی ISC موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ، SID پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی CIVILICA و پایگاه تخصصی نمایه سازی مقالات و نشر مقالات میباشد.
گفتنی است طی دو روز برگزاری کنفرانس در پارک علم و فناوری استان البرز ۱۰ پنل تخصصی با ارائه مقالات برگزیده حول محورهای تعیین شده برگزار میشود.
ترتیب برگزاری پنل ها در روز چهارشنبه ۱۶ آبان شامل پنل هوش مصنوعی و آینده زیست بوم نوآوری ایران (بخش اول) ، پنل آمایش توسعه فناوری مبتنی بر قابلیتهای فناورانه و فرصتهای استانی ، نقش نهادهای مالی در توسعه تامین مالی و سرمایه گذاری خطر پذیر ، هوش مصنوعی و آینده زیست بوم نوآوری ایران بخش دوم)، گذر کسب و کارهای مبتنی بر علم از استارت آپ تا اسکیل آپ و نوآوری اجتماعی صنایع خلاق و توسعه پایدار میباشد.
همچنین در روز پنج شنبه ۱۷ آبان پنل های تخصصی با عناوین تعامل متقابل سازمان های نوآوری با یکدیگر و با ذینفعان، توسعه زیست بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی، جایگاه دانشگاهها و پژوهشگاه ها در توسعه زیست بوم نوآوری ایران و جایگاه حفظ مالکیت فکری در توسعه فناوری های نوظهور برگزار میشوند.