صلح و سازش ۲۸ درصدی پروندههای طلاق توافقی در البرز قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه در پروندههای طلاق توافقی حضور در مراکز مشاوره الزامی شده است، گفت: ۲۸ درصد پروندههای طلاق توافقی در البرز به صلح و سازش ختم میشود.
سیدامیر مرتضوی قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دادگستری البرز برگزار شد، گفت: یکی از ارکان مهم ما در دستگاه قضایی توجه به خانواده است. خانواده ابتداییترین پایگاه اجتماعی است و از قداست خاصی برخوردار است.
وی با بیان اینکه فروپاشی خانواده ما را در آینده با مشکلات مواجه میکند، گفت: برای ممانعت از این مسأله قوه قضاییه اقدامات وسیعی انجام میدهد که یکی از این اقدامات در چارچوب قانون حمایت از خانواده است که برای طلاق توافقی حضور در مراکر مشاوره الزامی شده است. البته ما به این اکتفا نکردیم و حتی در طلاقهایی که به درخواست زوج و زوجه به جریان میافتد هم این کار را الزامی کردیم.
مرتضوی از فعال شدن دفاتر حمایت از خانواده برای حمایت از زنان و اطفال در سراسر کشور خبر داد و گفت: پیش از ملاقات اطفال در کلانتریها و پاسگاهها صورت میگرفت، اما اکنون این ملاقاتها به داخل همین مراکز منتقل شده و با حضور مددکار، مشاور و روانشناس انجام میشود. حتی برخی از این ملاقاتها زمینه سازش میان زوجها را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه تلاش ما بر این است تا جایی که امکان دارد کار زوجها به طلاق نرسد، گفت: در استان البرز با مجموعه اقداماتی که صورت گرفته، میانگین سازش در دعاوی طلاق توافقی به ۲۸ درصد رسیده است.
مرتضوی در ادامه به موضوع اتباع در کشور اشاره و اعلام کرد: درباره اتباع ما وظیفه خود را انجام میدهیم و اگر تبعهای به صورت غیرمجاز وارد کشور شده است دستور طرد میدهیم یا اگر جایی بهکارگیری اتباع غیرمجاز دارند به ما مراجعه شود رسیدگی میکنیم. در این موضوع یک دستگاه به تنهایی نمیتواند کار ساماندهی را انجام دهد و همه باید در کنار هم قرار گیرند. اینکه باید به مهمان احترام گذاشت اصل است، ولی آنها هم باید رعایت کنند.
وی با اظهار رضایت از اقدامات پیشگیرانه در دادگستری البرز، گفت: در حوزه قضایی ما به دنبال مردمیسازی هستیم. در استان البرز روی این محور به خوبی کار شده است و در حوزه کاهش جرایم هم اتفاقات خوبی افتاده است.