اخبار ویژهاقتصادیپر بازدیدهانشست خبری

کوتاهی برخی از دستگاه‌های اجرایی البرز در جذب اعتبارات ملی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز با بیان اینکه سال گذشته ۲۰ میلیارد تومان اعتبار ملی به علت عدم جذب توسط دستگاه‌های اجرایی به خزانه کشور بازگشت، گفت: ادارات کل ورزش و جوانان و میراث فرهنگی از جمله دستگاه هایی می‌باشند که جذب این مبلغ اعتبار را نداشتند.

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

توحید شیریزاد رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، نماینده ۸ سازمان است که وظایف و تکالیف عدیده ای بر دوش این آن است؛ سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان اداری و استخدامی، سازمان ملی بهره وری، سازمان آموزش مدیریت دولتی، سازمان نقشه برداری، مرکز آمار ایران، سازمان هدفمندی یارانه ها را از زیرمجموعه های این سازمان عنوان کرد.

آغاز سرشماری کشاورزی در دهه اول آبان ماه سال‌جاری 

وی ضمن اشاره به زمان سرشماری کشاورزی در سطح کشور، تصریح کرد: سرشماری کشاورزی از دهه اول آبان ماه شروع و به مدت ۳۰ الی ۴۵ روز ادامه خواهد داشت که دومین واقعه مهم سرشماری در کشور خواهد بود.

این مسئول با بیان اینکه این آمار سرشماری کشاورزی از بهره برداران این حوزه صورت می‌گیرد ، اظهار داشت:  بخش‌های مختلف کشاورزی از جمله کشت، زراعت، دامداری، باغداری، زنبورداری و … پس از آمارگیری و اطلاعات کشاورزی، برنامه ریزی هایی جهت رشد و توسعه در این حوزه انجام می شود.

شیریزاد با بیان اینکه برای سرشماری کشاورزی در سال‌جاری نیاز به نیروهای جوان داریم که فراخوان های لازم ارایه خواهد شد، گفت: امسال در استان البرز در نیمه نخست سال ۳۱ همت کسب درآمد داشتیم که ۹۸ درصد آن در حوزه مالیاتی است.

سهم ۵ درصدی اقتصاد کشاورزی در برنامه هفتم توسعه

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز با بیان اینکه البرز  به واسطه وسعت جغرافیایی محدودی که دارد در رتبه سی‌ام قرار دارد، خاطرنشان کرد: آخرین سرشماری سال ۱۳۹۳ بوده است و پس از گذشت ۱۰ سال پائیز ۱۴۰۳ ششمین سرشماری کشاورزی به صورت الکترونیکی (دومین سرشماری الکترونیکی) انجام خواهد شد.

شیریزاد ضمن اشاره به نحوه اجرای این سرشماری و با بیان اینکه کشاورزی یکی از عمده‌ترین فعالیت‌های اقتصادی را رقم می‌زند، اذعان داشت: طبق برنامه هفتم توسعه، هرساله باید هشت درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که بخشی از آن به کمک فعالیت کشاورزی رقم می‌خورد و ما بایستی بخش مختلف کشاورزی را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه این پنجمین سرشماری در کشور است که انجام شده است و به جهت آمار رنکینگ کشور ما جزء کشورهای پیشرو است، عنوان کرد: استان البرز در حدود ۵ درصد رشد حوزه اقتصاد کشاورزی ،۶۰ درصد بخش خدمات ،۳۰ درصد بخش صنعت و ۵ درصد سایر خدمات، اقتصاد البرز را تشکیل می دهد.

ضعف دستگاه‌های اجرایی در جذب اعتبارات ملی 

این مسئول با اشاره به درآمد و هزینه دستگاه‌های اجرایی در هر استان، بیان داشت: اعتبارات در تقسیم بندی ملی و استانی تقسیم می شود و بخشی از طرح‌ها و پروژه ها از اعتبارات ملی و بخشی هم از اعتبارات استانی تخصیص داده می شود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز؛ در برنامه هفتم به دنبال این هستیم برای سهم اعتبارات استانی استقلال بیشتری داده شود و هم سهمی که از درآمدهای استانی جذب می شود را افزایش دهیم.

شیریزاد ضمن اشاره به ضعف مدیریت برخی از دستگاه‌های اجرایی استان در جذب بودجه و اعتبارات ملی، مطرح کرد: بجز دو اداره‌کل از جمله میراث فرهنگی و ورزش و جوانان، سایر دستگاه‌ها موفق به جذب اعتبارات شدند و این دو اداره‌کل به دلیل موانع و تعلل‌هایی که داشتند، نتوانستند اعتبار جذب کنند که این مبلغ در حدود ۲۰ میلیارد تومان می باشد اما شاید با همیاری استاندار البرز، دیوان محاسبات فرصت کوتاهی به آنان بدهد تا بتوانند این اعتبار را جذب کنند.

وی با بیان اینکه طبق ارزیابی‌های صورت گرفته ۸۰۰ میلیارد تا مرداد سال جاری جذب نشده بود که این عدد و رقم طی پیگیری‌های صورت گرفته تا به امروز به ۲۰ میلیارد تومان رسیده است که این مبلغ نیز مربوط به این دو اداره مذکور است، تاکید کرد: این امر در سایه کم تحرکی ادارات و البته گاهاً خلأهای موجود بوده است که امیدواریم در سال‌های آتی این روند جبران شود.

 

 

 

 

جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات سفر ریاست جمهوری

وی اشاره ای به عملکرد درآمدهای کسب شده در استان داشت و توضیح داد: به دنبال این هستیم با توجه به قانون برنامه هفتم توسعه نظام نوین درآمد، استان هایی که درآمد بالایی دارند این شانس را دارند بخش عمده از درآمدهای کسب شده را از طریق مشوق ها هزینه کنند و از این طریق استان ها استقلال بیشتری خواهند داشت.

این مسئول ادامه داد: استان البرز جزء ۱۲ استانی است که درآمد عمده ای فراتر از آنکه قانون برعهده اش گذاشت است را جذب کرده چراکه استان ما در سال گذشته ۱۴ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان درآمد کسب کند اما عملکردی که داشت ۱۲۹ درصد بوده است در واقع ۱۸ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده ایم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز اضافه کرد: تکلیفی که امسال برعهده استان البرز است ۳۱ همت (۳۱ هزار میلیارد) است و عملکرد در ۶ ماهه اول صد درصد است و در پایان سال بیشتر از ۱۰۰ درصد خواهد بود و به تناسب سال گذشته ۶۶ درصد افزایش داشته است و در حال حاضر سهم ۶ ماهه ابتدای سال محقق شده است.

شیریزاد با اشاره به جذب اعتبارات سفر ریاست جمهوری در دستگاه‌های اجرایی، تشریح داد : در طول دو سفر رئیس جمهور شهید به استان البرز ۱۸ هزار میلیارد برای استان تعیین شد که متاسفانه به دلیل تعلل برخی از بنیادها و وزارتخانه ها عمده این بودجه محقق نشد اما از سهم استانی ۲۴۰ میلیارد پرداخت شد.

رسانه‌ها چالش‌های اجتماعی و سیاسی را مدیریت کنند

وی با بیان اینکه شهرداری ها نهاد عمومی غیردولتی هستند ، گفت: این نهاد از درآمدهای خود اداره می شوند به جز درصدی که خود عدد بسیار بالایی است که به صورت ملی کارسازی می شود و ارتباطی که ما با آنها داریم‌ بسیار کم است.

این مسئول با اشاره واحد‌های تولیدی و صنعتی که دفاتر آنها در تهران ثبت اما در البرز فعالیت می کنند و مالیات‌‌شان را تهران دریافت می‌کند، بیان کرد: دفتر مودیان بزرگ‌ پرونده این شرکت‌ها در آنجا بررسی می شود و این مشکل در استان‌هایی از جمله البرز، کرمان و اصفهان و برخی دیگر از استان ها نیز وجود دارد و عمومی است که باید برای رفع آن هر چه زودتر تدابیر لازم‌ اندیشیده شود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز؛ حدود ۸۶ درصد اعتبارات و بودجه ها ملی از مالیات، نفت، گمرک …کسب می شود و ۹۸ درصد درآمدهای استان البرز از مالیات مستقیم و غیر مستقیم بدست آمده است.

وی در پایان با اشاره به چالش‌های سیاسی و اجتماعی سال جاری، نقش رسانه‌ها را در شرایط موجود بر مدیریت ذهنیت شهروندان بسیار حیاتی دانست.

فرناز فتحی سرابی مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا