اجتماعیاخبار ویژهپر بازدیدها

آبگیری طرح‌های تغذیه مصنوعی دشت‌های البرز مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز گفت: ۲ طرح تغذیه مصنوعی دشت های فردیس و ساوجبلاغ برای جمع آوری و مهار سیلاب های پائیزی آماده آبگیری شدند.

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

داوود نجفیان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز بیان داشت: ظرفیت ذخیره سازی این ۲ طرح حدود ۸۰ میلیون متر مکعب آب است که نقش موثری در تقویت سفره‌های زیر زمینی دارند.

وی ادامه داد: تمهیدات لازم برای مهار آب رودخانه‌های کرج و کردان اندیشیده شده و تلاش‌ها براین است تا سفره‌های زیر زمینی البرز با استفاده از این طرح‌ها از وضعیت بحرانی خارج شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز گفت: طرح تغذیه دشت فردیس پنج دریاچه مصنوعی دارد که بیشترین حجم آبگیری در سطح استان البرز را به خود اختصاص داده است.

نجفیان بیان کرد: اکنون نیز ۲ طرح دیگر تغذیه مصنوعی در کرج و دشت فشند شهرستان ساوجبلاغ در دست ساخت و تکمیل قرار دارد.

وی افزود: براساس برنامه ریزی این طرح‌ها نیز امسال مورد بهره برداری قرار می‌گیرند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز با بیان اینکه طی ۳۰ سال گذشته یک میلیاردو۵۰۰ میلیون متر مکعب از ذخایر آب زیر زمینی البرز برداشت شده است، گفت: اکنون این سفره‌ها با تنش شدید آبی مواجه بوده که باید برای نجات آن‌ها اقدام لازم صورت گیرد.

وی اظهار کرد: در اجرای طرح سازگاری با کم آبی، شبکه سراسری آبرسانی استان البرز از ۲ سال پیش در دست احداث قرار گرفته تا از این طریق بتوان سهمیه جدید به میزان ۵۵ میلیون مترمکعب آب ۲ سد طالقان و کرج را به مناطق پرتنش آبی استان انتقال داد.

نجفیان افزود: افزایش برداشت آب از سد‌های البرز به تقویت سفره‌های زیر زمینی استان کمک می‌کند، زیرا اکنون حدود ۷۵ درصد آب مصرفی البرز از سفره‌های زیر زمینی و مابقی از سد‌ها تامین می‌شود.

وی تاکید کرد: یکی دیگر از اقدامات برای تقویت سفره‌های زیر زمینی اختصاص پساب تصفیه شده به کارخانه‌های شهرستان اشتهارد و بخشی از اراضی کشاورزی استان البرز است تا از بار سفره‌های زیر زمینی کاسته شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز با تاکید بر این نکته که سفره‌های زیر زمینی استان پیش خور شده است، گفت: باید با کمک مردم و استفاده از فناوری روز هرچه سریع‌تر برای نجات این سفره‌ها اقدام کنیم.

وی تغییر الگوی کشت، انسداد چاه‌های غیر مجاز آب و فرهنگسازی برای کاهش مصرف آب شرب، کشاورزی و صنعت را از برنامه‌های کلیدی استان البرز برای سازگاری با کم آبی برشمرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا