اخبار ویژهاقتصادیپر بازدیدهانشست خبری

رونق شرکت‌های دانش‌بنیان در صندوق پژوهش و فناوری البرز مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز از حمایت ایده‌های نوآوری و فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان برای رونق کسب‌وکارهای نوین خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

علیرضا باباخان مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در در پارک علم و فناوری البرز به مناسبت چهارمین سالگرد تأسیس این صندوق برگزار شد؛ عملکرد مهم این صندوق را حمایت از ایده تا تجاری سازی محصولات عنوان کرد و بیان داشت: بسیاری از جوانان نخبه و پژوهشگر دارای ایده علمی و فناوری خوبی در قالب پایان نامه های دانشگاهی، کتاب و پژوهش هستند اما سرمایه اولیه حتی برای تاسیس شرکت را ندارند؛ در اینجا صندوق به کمک این ایده ها آمده و از آنها حمایت می کند تا ایده خود را به محصول تبدیل و حتی تا صادرات محصولات نیز آنها را همراهی خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه تلاش اعضای هیأت مدیره بر این است تا با حمایت از نخبگان و ایده پردازان علمی مسیر تولید و رونق کسب و کارها شکل بگیرد، تصریح کرد: این صندوق از تمام ایده های علمی و فناوری در بخش های مختلف زیستی، غذایی ، دارویی ، برق و امثال آن حمایت می کند.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با بیان اینکه افرادی که بتوانند در مدت ۶ ماه روند تولید و کسب و کار را شتاب بدهند از خدمات تسهیلات ضمانت نامه و سرمایه گذاری برخوردار می شوند، اظهار داشت: وقتی محصول قابلیت صادرات را داشته باشد شرکت دانش بنیان نیز در مسیر سرمایه گذاری قرار می گیرد.

باباخان با اشاره به اینکه بیش از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در البرز طی چهار سال اخیر توانستند از خدمات صندوق پژوهش و فناوری این استان بهره مند شوند، خاطرنشان کرد: مهمترین حمایت صندوق در بخش سرمایه گذاری است و تامین مالی به گونه ای است که شرکت دانش بنیان بتواند روی پای خود بایستد.

وی ادامه داد: قرار گرفتن شرکت ها و افراد با سابقه تولیدی درخشان در کنار دانش بنیان ها و ایده پردازان علمی و فناوری موجب رونق فعالیت شرکت های نوپا در البرز شده است؛ برخی شرکت های دانش بنیان البرز تا صادرات محصولات خود پیش رفته اند.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز از سرمایه گذاری روی چهار داروی خاص با همکاری پژوهشکده جهاد دانشگاهی استان البرز خبر داد و اذعان داشت: بخشی از شرکت های نوپا و دانش بنیان به جای مراجعه به صندوق پژوهش و فناوری به طور مستقیم از بانکهای استان وام دریافت کردند که دچار مشکل شدند.

باباخان تاکید کرد: انتظار می رود افراد صاحب ایده و شرکت های نوپای دانش بنیان از ظرفیت های صندوق پژوهش و فناوری استان استفاده کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

وی افزود: این صندوق با حمایت از صاحبان ایده و دانش، قدرت ریسک پذیری آنان برای ورود به عرصه تولید و تجاری سازی را بالا خواهد برد؛ با پُرکردن شکاف بین تامین مالی و نوآوری، میراثی از استارتاپ‌های موفق در اقتصاد دانش‌بنیان استان البرز را ایجاد شده که منتج به رفع چالش‌های صنعتی و ارتقای بهره‌وری صنایع کشور با کمک شرکت‌های دانش بنیان می شود.

باباخان با تاکید بر اینکه در صندوق پژوهش و فناوری استان البرز به تمام زنجیره تولید از ایده تا تجاری‌سازی توجه کرده‌ایم، ابراز داشت: جوانانی که قبل از مرحله تأسیس شرکت هستند و حتی سرمایه‌ای هم برای راه‌اندازی کسب و کار خود ندارند ولی ایده خوبی دارند می‌توانند از کمک صندوق پژوهش و فناوری بهره‌مند شوند و ظرف مدت شش تا ۱۲ ماه کسب و کار خود را ایجاد کنند و بعد از بلوغ کسب و کار در بخش بازار هم به آنها کمک خواهیم کرد.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز اضافه کرد: ما معتقدیم وام دادن به فردی که از دانش و تجربه لازم برای راه اندازی کسب و کار برخوردار نیست او را به یک فرد بدهکار تبدیل خواهد کرد بر همین اساس بزرگانی از صنایع کشور در صندوق پژوهش و فناوری البرز تجربه‌های ۴۰ تا۶۰ ساله خود را در اختیار جوانان قرار می‌دهند تا در اهداف خود موفق شوند.

وی با بیان اینکه ۹۶ درصد مخاطبان صندوق پژوهش و فناوری البرز شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و چهار درصد مابقی نیز در مرحله دانش بنیان شدن قرار دارند، تشریح داد: متاسفانه در البرز صندوق پژوهش و فناوری آن طور که باید شناخته شده نیست

وی در پایان با تأکید بر لزوم ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود مانند گواهی ثبت اختراع و … گفت: اقتصاد دانش بنیان بدون توجه به دارایی نامشهود محقق نمی‌شود. بر همین اساس ما اولین نهاد مالی بودیم که دارایی نامشهود را ارزش گذاری کرده و براساس آن به شرکت‌ها تسهیلات می‌دهیم.

فعالیت‌های جزیره‌ای مانع رونق شرکت‌های دانش‌بنیان شده است

حسن محمدعلیزاده رئیس هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان البرز در ادامه نشست خبری، عنوان کرد: ما در کشور زیرساخت‌های رشد و توسعه را در اختیار داریم ولی متأسفانه با چالش فعالیت جزیره‌ای در بخش‌های مختلف مواجه هستیم و همین باعث شده به تناسب امکانات رشد نکنیم.

وی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری برای رفع این چالش در پارک علم و فناوری البرز مستقر شد؛ مطرح کرد: با حضور در این پارک و قرار گرفتن در کنار پژوهشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و پژوهشکده‌ها، ارتباط خوبی ایجاد شده است.

رئیس هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان البرز تاکید کرد: باید به فکر نسل آینده کشور باشیم و همه متولیان چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی باید به این باور برسیم که برای بقا باید به خودمان تکیه کنیم.

فرناز فتحی سرابی مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا