استان البرز باید در موفقیتهای محیط زیست به الگوی کشور تبدیل شود رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: باید با ترویج و گفتمان سازی ظرفیت و بسترها ایجاد شود و استان البرز هم به صورت پایلوت با همکاری دانشکدگان به الگوسازی برسد.
سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در روز شنبه در مراسم افتتاح خانه فناور محیط زیست که در سالن شورای دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، با بیان اینکه البرز استان علم و فناوری است افزود: با توجه به ظرفیت استان و دانشکدگان که یک مجموعه ی علمی قدیمی و ریشه دار است می توان در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی به نتیجه رسید و الگوسازی کرد.
وی افزود: باید با ترویج و گفتمان سازی ظرفیت و بسترها ایجاد شود و استان البرز هم به صورت پایلوت با همکاری دانشکدگان به الگوسازی برسد.
این مسئول اظهار داشت: امروز با حضور بخش خصوصی، دستگاههای اجرایی و دانشگاه تأسيس خانه فناور محیط زیست در این دانشکدگان با هدف معرفی فناوریهای روز و ورود به عرصه منابع طبیعی و کشاورزی صورت گرفت.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در خصوص خانه فناور محیط زیست بیان داشت : این مرکز باید الگوی جذب و پیاده سازی پیشرفته ترین علوم و فناوریهای روز بشر در حوزه امنیت زیستی کشور باشد که با جدیت کامل باید دنبال شود.
ابراهیم زاده موسوی در خصوص خلأ بخش کشاورزی و منابع طبیعی در کشور افزود: متاسفانه فناوری و تجاری سازی دست آوردها در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی حلقه ی مفقوده است و ایجاد این مراکز و موسسات و حرکت ها میتواند راهگشا باشد.
وی افزود: مهمترین موضوع کشور از جنبه های اقتصادی، سیاسی و امنیتی محور اقتدار ، استقلال و اقتدار اقتصادی در بحث امنیت غذایی و زیستی پایدار و دانش بنیان است.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مسئولان طراز اول کشور مقام معظم رهبری و امام خمینی همیشه تاکید بر بحث امنیت غذایی و زیستی پایدار داشتند بیان کرد : وظیفه همه ، هرکس در حوزه اختیاراتش کمک کند که این اتفاق بیافتد
ابراهیم زاده موسوی با توجه به فرار نخبگان در حوزه دانش های نوین اظهار داشت: چرا باید شاهد فرار نخبگان در حوزه های و هوش مصنوعی و الکترونیک و حتی بخش های مربوط به کشاورزی و منابع طبیعی باشیم چون بستر جذب تفکر ها و اندیشه ها وجود نداشته در صورتی که ظرفیت و نیازش وجود دارد.
وی گفت : باید بستر را فراهم کرد و یک وظیفه ملی ، انقلابی و مستمر باشد و در این خانه فناور همه نخبگان کشور چه نخبگان علمی چه نخبگان سرمایه دور هم جمع شوند و تلاش کنیم که دانش و فناوری بالاترین و پیشرفته ترین فناور دنیا در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی قرار بگیرد
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با توجه به بالابردن دانش بیان داشت : مثلا در حوزه بیابان باید اینقدر به پیشرفت علم برسیم که بعد از حل مسئله ریزگردها ، بیابان باید در چرخه ی امنیت زیستی و غذایی کشور قرار بگیرد و وارد ایجاد شغل شود و به سرمایه دادن برسد و همچنین بستر جذب نیروهای متخصص فراهم شود.