برداشت این گونههای گیاهی از کوهستانهای البرز کاملاً ممنوع است رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی البرز با اشاره به اینکه برداشت برخی گونههای گیاهی در عرصههای طبیعی استان کاملاً ممنوع است، گفت: گونههایی مثل ریشه ریواس، کرفس کوهی، والک، گز علفی و پیاز لالههای کوهی به هیچ وجه مجوز برداشت حتی در قالب طرح هم ندارند و کندن آنها به هر میزان تخلف است.
محمد رستمیان رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی البرز با اشاره به اینکه در فصل بهره برداری از گیاهان دارویی از مراتع البرز قرار داریم، اظهار کرد: طبق قانون هرگونه بهرهبرداری از گیاهان دارویی مراتع، جنگلها و عرصههای طبیعی باید در قالب طرح صورت بگیرد و در غیر این صورت تخلف محسوب میشود.
وی ادامه داد: در این راستا هم افراد حقیقی و هم حقوقی میتوانند طرح مد نظر خود را به منابع طبیعی ارائه دهند و در صورت تصویب نسبت به بهره برداری از گیاهان مدنظر خود اقدام کنند.
این مسئول توضیح داد: البته در فصل بهار شاهد حضور خانوارها و جوامع محلی در عرصههای مرتعی و جنگلها برای برداشت گیاهان دارویی هستیم که طبق قانون بلامانع است البته اگر صرفا با هدف مصرف خانوار و به میزان محدود باشد.
رستمیان تصریح کرد: البته اگر جوامع محلی هم سطح برداشت عمده داشته باشند تخلف محسوب میشود و در صورت مشاهده یا گزارش برخورد قانونی مقتضی با آنها صورت میگیرد.
رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی البرز با اشاره به اینکه برداشت برخی گونههای گیاهی در عرصههای طبیعی استان کاملا ممنوع است، تصریح کرد: گونههایی مثل ریشه ریواس، کرفس کوهی، والک، گز علفی و پیاز لالههای کوهی به هیچ وجه مجوز برداشت حتی در قالب طرح هم ندارند و کندن آنها به هر میزان تخلف است.
وی تصریح کرد: برداشت برخی گونههای گیاهی مثل کنگر، بادام کوهی، زرشک جنگلی، آویشن شیرازی و انواع قارچ خوراکی هم مشروط است و در قالب طرح و بسته به تراکم آنها، وضعیت کلی مراتع، شرایط اقلیمی و … میزان بهره برداری از آنها سالیانه متفاوت است.
وی توضیح داد: انتظار میرود خانوادهها در صورتی که برای برداشت گیاهان خودروی بهار به دامان طبیعت میروند، این گیاهان را از ریشه نکنند.
رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی البرز با بیان اینکه از ریشه کندن و درآوردن پیاز گیاهان خودروی بهاری منجر به نابودی این گونههای ارزشمند میشود، گفت: توصیه میشود مردم حتی در مواردی که سهوا این گیاهان را با ریشه از خاک خارج میکنند، پیاز آنها را دوباره در خاک بکارند تا از نابودی گیاهان خودروی بهاری جلوگیری شود.
این مسئول اشاره به پای کار بودن نیروهای یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای حفاظت از گونههای گیاهی، گفت: مردم میتوانند هر نوع دست اندازی و یا برخورد نامناسب با طبیعت را از طریق شماره تماس ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی استان اطلاع دهند تا برخورد لازم با متخلفان صورت بگیرد./ ایسنا