اولین گفتاورد ملی نخبگان برگزار میشود رئیس بنیاد نخبگان استان البرز از برگزاری اولین گفتاورد ملی نخبگان در حوزههای مالی و پولی، منابع طبیعی، امنیت غذایی، نظام سلامت و حکمرانی و سیاستگذاری خبر داد.
محمد نبیونی رئیس بنیاد نخبگان استان البرز امروز در نشست هم اندیشی اولین گفتاورد ملی نخبگان که با حضور معاونان پژوهشی دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی در سالن جلسات بنیاد نخبگان استان البرز برگزار شد، از برگزاری اولین گفتاورد ملی نخبگان در حوزههای مالی و پولی، منابع طبیعی، امنیت غذایی، نظام سلامت و حکمرانی و سیاستگذاری خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این گفتاورد از هفته پایانی اردیبهشت آغاز و در هشت پهنه کشور مدیریت میشود، افزود: این گفتاورد ترکیبی است از حضور افراد مستعد نخبه و کسانی که استعدادهای برتر آنها شناسایی شده و افراد خبره و نخبه ای که توانایی دارند در پنج حوزه مذکور به کمک دولت بیایند و نقطه نظرات، پیشنهادات، طرحها و ایدهها و نتایج اقدامات آنها در دستگاههای اجرایی شنیده و از آنها استفاده شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به انتخاب البرز به عنوان مسؤول پهنه دماوند (استانهای تهران و البرز) بیان کرد: ابتدا از طریق اطلاع رسانی زمینه فراهم میشود تا افراد نقطه نظرات و طرحها و مطالب خود را ارائه دهند و سپس در قالب یک گروه در این رویداد شرکت کنند. پس از داوری در مرحله اول، منتخبان به مرحله نیمه نهایی و سپس نهایی راه مییابند.
نبیونی بیان کرد: در مرحله نهایی افراد و گروهها فرصت پیدا میکنند نتایج کار و موضوعات خود را در دیدار نخبگان با رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهور و وزرا ارائه دهند. وزرای مربوطه و معاونان آنها نیز در داوری موضوعات مربوط به حوزه کاری خود نقش دارند. در مرحله نهایی جایزه یک میلیارد تومانی نقدی و تسهیلات نخبگانی به افراد و گروههای منتخب اعطا میشود و مورد حمایت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه ابلاغ لازم به رؤسای ۳۰ دانشگاه بزرگ کشور از سوی وزرا انجام شده که حداکثر همکاری را با این گفتاورد داشته باشند، خاطرنشان کرد: تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط با این موضوع میتوانند با قرار دادن لوگوی خود در کنار پوستر این رویداد، اطلاع رسانی لازم به جامعه مخاطب خود را داشته باشند و از این ظرفیت در سطوح استانی و ملی برای بیان و رفع مشکلات منطقهای خود استفاده کنند.
به گفته رئیس بنیاد نخبگان استان البرز، دو سال است که فعالیتی در قالب شکل گیری هیأتهای اندیشه ورز در استانهای مختلف با مشارکت وزارت کشور و بنیاد ملی نخبگان در حوزههایی که استانها در سطح منطقهای و ملی با مشکلمواجه هستند، آغاز و مقرر شده گروههایی تشکیل شود و موضوعات را بررسی کنند و راهکار ارائه دهند و ابعاد مختلف موضوع را به مدیران اجرایی و تصمیم گیران منتقل کنند.
نبیونی اظهار کرد: هیأت اندیشه ورز امنیت غذایی استان البرز در این زمینه منتخب شد و نمایندهای از این هیأت در محضر رهبر معظم انقلاب موضوعات مربوطه و پیشنهادات در حوزه تأثیرگذاری در تکمیل و مصوب شدن برنامه توسعه را ارائه کرد. این هیأت همچنین نسبت به ارائه نتایج کار خود در حضور وزیر کشور اقدام کرد و موارد توسط معاون رئیس جمهور به بخشهای مربوطه ارجاع شد.
وی عنوان کرد: افتتاحیه گفتاورد ملی نخبگان در بازه زمانی ۲۲ اردیبهشت تا ۲۸ خرداد ماه است اما از روز گذشته قابلیت ثبت ایدهها و موضوعات و ارائه مطالب در سامانه وجود دارد. دوم تا چهارم تیر ماه نیز در هر استان یا پهنه حداقل یک نمایشگاه برگزار و آثار رسیده در این مرحله مورد ارزیابی قرار میگیرند و رقابتهای مرحله اول و دوم در فاصله زمانی مرداد و شهریور ماه انجام میشود.
نبیونی ادامه داد: منتورها، داوران و همکاران این افراد و گروهها را تا پایان شهریور ماه همراهی میکنند تا به مرحلهای برسند که بتوانند آثار خود را در محل برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان در قالبهای پوستر، سخنرانی، کلیپ یا هر امکان دیگر ارائه دهند. ۱۵ تا ۱۷ آبان ماه نیز بازه رقابت نهایی است و منتخبان دو فرصت ارائه در حضور رئیس جمهور و معاونان و وزرای مربوطه را دارند.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به اینکه از بین این افراد و گروهها منتخبان در دیدار با مقام معظم رهبری نتایج کار خود را ارائه میدهند، بیان کرد: علاوه بر جوایز نقدی و غیرنقدی در نظر گرفته شده، افرادی که به مرحله نیمه نهایی و نهایی این فرایند راه یابند به عنوان عضوی از اجتماع نخبگانی قلمداد میشوند و میتوانند از ظرفیتهای بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.
وی جذب هیأت علمی با ظرفیت ۱۰ درصد از بین نخبگان در دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه و پژوهشکدههای کشور و جذب در دستگاههای اجرایی از دیگر امتیازهای منتخبان این رویداد است. آنها همچنین در خانه نخبگان به صورت رسمی عضو میشوند و از ظرفیتهای آن استفاده میکنند. حضور در شرکتهای دانش بنیان و استفاده از ظرفیتهای بیمهای و تسهیلاتی از دیگر مزایاست./ مهر