اجتماعی

بهره‌مندی ۱۲۱ آتیسم از خدمات آموزشی و حمایتی بهزیستی در استان البرز مدیرکل بهزیستی استان البرز گفت: بیماران اوتیسمی از جمله گروه‌های هدفی هستند که بهزیستی فعالیت‌های مختلفی برای آن‌ها ارائه می‌کند و در حال حاضر 121 بیمار آتیسمی در استان از این حمایت‌ها بهره مند هستند

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

وجیهه محمدی فلاح با اشاره به اینکه آتیسم اختلالی نورولوژیکی است که در سال‌های اولیه رشد کودک نمود پیدا می‌کند بیان داشت: مغز فرد مبتلا به آتیسم نمی‌تواند در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی به‌درستی عمل کند و همین تعامل با دیگران را برای او سخت می‌کند.

وی ادامه داد: کودکان و بزرگسالان دارای اختلال آتیسم در زمینه ارتباط کلامی و غیرکلامی، مهارت‌های شناختی معمول، رفتارهای اجتماعی، فعالیت‌های سرگرم‌کننده و بازی دچار مشکل هستند.

مدیرکل بهزیستی استان البرزافزود: مقاومت در برابر تغییر؛ رفتارهای تکراری و کلیشه‌ای و نقص در ارتباط چشمی و عدم پاسخگویی به محرکات محیطی از دیگر علائم این اختلال است.

این مسئول با اشاره به میزان شیوع این اختلال تصریح کرد: طبق آمار حدود یک درصد جمعیت هر کشوری دچار این اختلال هستند و با برآوردهای صورت گرفته از هر 68 کودک در ایران یک نفر به این اختلال مبتلا است.

محمدی فلاح با بیان اینکه متاسفانه تا کنون درمانی برای این اختلال شناخته نشده؛ اظهار داشت: با این اوصاف آموزش و مداخلات رفتاری و درمانی، غربالگری، تشخیص و مداخلات بهترین اقدام برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری محسوب می‌شود.

مدیرکل سازمان بهزیستی استان البرز با اشاره به اینکه در البرز سه مرکز توانبخشی و ارائه خدمات به این بیماران فعالیت دارد؛ عنوان کرد: در مجموع 121 مددجو از این مراکز خدمات می گیرند که به ازای هر یک از آنها سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به این مراکز پرداخت می‌شود.

محمدی فلاح اضافه کرد: این مراکز توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با کسب مجوز از سازمان بهزیستی تاسیس شده که به صورت روزانه خدمات توانبخشی در ابعاد مختلف ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به ضوابط پذیرش در مراکز روزانه اتیسم، ابراز داشت: افراد دارای اختلال طیف اوتیسم با تشخیص کمیسیون پزشکی و تعیین نوع و شدت معلولیت یا ارائه گواهی روانپزشک و آزمون تشخیصی در محدوده سنی ۶ تا 14 سال در بخش‌های آموزشی و توانبخشی پذیرش می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان البرز با بیان اینکه به افراد دارای اختلال آتیسمی خدمات آموزشی، شناختی و رفتاری ارائه داده می‌شود، خاطرنشان کرد: این اقدامات منجر به افزایش کنش‌های شناختی فرد می‌شود.

محمدی فلاح با عنوان اینکه برنامه‌ها شامل تلاش در جهت ایجاد بستر مناسب برای حضور فرد دارای اختلال طیف اوتیسم در جامعه و فراهم آوردن شرایط زندگی عادی طبق آموزش‌های مختلف است، اذعان داشت: در این راستا برای آگاه سازی خانواده‌های افراد دارای اختلال اوتیسم مربیان مراکز از طریق تهیه بروشور، مقالات، راه‌اندازی سایت اینترنتی و ارتباط با رسانه‌های گروهی انجام می‌شود.

وی با اشاره به ارائه شیوه‌های تقویت حسی حرکتی، گفتار درمانی، کار درمانی و ورزش درمانی در مراکز، مطرح کرد: خدمات تکمیلی و ترکیبی نیز مانند بازی، هنر و موسیقی درمانی در مراکز بهزیستی استان البرز انجام می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا