ایفای نقش تشکل های ایثارگری در جامعه اثرگذار است مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در همایش ملی تبیین نقش تشکل های شاهد و ایثارگر در پدافند غیرعامل کشور، جامعه ایثارگری را یک سرمایه اجتماعی عظیم دانست و گفت: قطعا ایفای نقش تشکل های ایثارگری به عنوان یک تبلور از حرکت ها و کنش های اجتماعی و فعالیت هایی که انجام میدهند در جامعه اثرگذار خواهد بود
همایش ملی تبیین نقش تشکل های شاهد و ایثارگر در پدافند غیرعامل کشور با حضور سلیمان رستمیان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز، سردار محمدعلی قمی معاون بسیج و امور استان های سازمان پدافند غیر عامل کشور، محمود نریمانی مدیرکل تشکل های شاهد و ایثارگر بنیاد شهید و امور ایثارگران و تشکل های شاهد و ایثارگر استان های تهران و البرز در سالن آمفی تئاتر اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز برگزار شد
سلیمان رستمیان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز با گرامی داشت یاد و خاطر شهدا، برگزاری این همایش را حرکتی بدیع دانست و گفت: این اولین همایش ملی است که در حوزه ارتباط بین تشکل های ایثارگری و پدافند غیرعامل به صورت کلی برگزار میگردد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز جامعه ایثارگری را یک سرمایه اجتماعی عظیم دانست و تصریح کرد: قطعا ایفای نقش تشکل های ایثارگری به عنوان یک تبلور از حرکت ها و کنش های اجتماعی و فعالیت هایی که انجام میدهند، در جامعه اثرگذار خواهد بود، لذا اگر آگاهی و شناخت کافی نسبت به تهدیدهای حوزه پدافند غیرعامل با مولفه های آفند غیرعامل تشکل ها در دستور کار باشد، قطعا در ماموریت و فعالیت هایی که به نمایندگی از جامعه ایثارگری انجام میدهند اثرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: همه تشکل های ایثارگری در استان البرز فعال هستند و ما انتظار داریم علاوه بر کار فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، قوانین حوزه ایثارگری را در چارچوب قانون را مطالبه گری کنند. بعضی از قوانین حوزه ایثارگری متاسفانه اجرایی نشده است.
رستمیان با بیان اینکه بنیاد نهادی هماهنگی کننده است و پاسخگوی تمام نیازهای جامعه ایثارگری نیستیم، افزود: قانون جامعه ایثارگران که ذیل سیاست های کلی مقام معظم رهبری مدظله العلی تدوین شده تکالیف همه دستگاه ها را مشخص کرده است، همه سازمان ها و وزارت خانه ها ی وظیفه دارند تکالیف خود نسبت به ایثارگران را اجرایی کنند.برای نمونه در بحث تبدیل وضعیت ایثارگران هنوز برخی دستگاه ها ی اجرایی در اجرای قانون مقاومت میکنند.
جامعه ایثارگری از نظام محافظت میکنند
رحیم نریمانی مدیرکل دفتر تشکل های ایثارگری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تشکل های شاهد و ایثارگر در حوزه انتخابات، مشارکت حداکثری را تبلیغ و ترویج کردند و آن را تعمیق دادند و نامزدهایی که مورد حمایت آنها بودند رای آوردند.
وی این موضوع را نشان دهنده ضریب نفوذ، جایگاه، مقام و منزلت خاندان شهدا و ایثارگران و تجمع تشکل های سازماندهی شده شاهد و ایثارگر مطرح کرد: بنیانگذار کبیر انقلاب با نگاه داهیانه و آینده پژوهی فرمان تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران را صادر کردند. تنها انقلاب در دنیا که مردم از همه اقشار در پیروزی آن حضور داشتند، انقلاب اسلامی بود.
مدیرکل دفتر تشکل های ایثارگری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یک نظام ارزشی مردم پایه با امنیت، مشروعیت و مقبولیت مردم پایه بوده و همه ارکان آن بر اساس مردم سالاری دینی است، عنوان کرد: پدافند غیرعامل قدرت بازدارندگی ایجاد می کند و یکی از مولفه های اقتدار کشور است.
نریمانی مطرح کرد: جامعه سه و نیم میلیون نفری ایثارگری در کشور نه تنها برای نظام تهدید نیستند بلکه از آن صیانت و حفاظت می کنند و آن را تعمیق می دهند و در هر مقطعی حضور دارند که این حضور و مشارکت اقتدار آفرین است. این قشر همواره در حوزه پدافند غیرعامل با نگاه انسجام بخشی و همگرایی با جلب مشارکت، تحکیم دهنده و استحکام بخش نظام بوده است.
وی با تاکید بر ضرورت بصیرت افزایی تشکل های شاهد و ایثارگر و ورود آنها به عرصه جهاد تبیین بیان کرد: آنها باید در دنیا سرآمد، پیشتاز و الگو باشند. در دنیا این موضوع مطرح است که به منظور ایجاد تهدید برای حاکمیت ها نهادهای خانواده، آموزش و الگوها و سرآمدان جامعه را مورد هدف قرار دهید و آنها را تخریب کنید، در این صورت جامعه به حالت افول در می آید.
مدیرکل دفتر تشکل های ایثارگری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر لزوم تبیین نقش این تشکل ها در جلوگیری از تهدیدات مذکور عنوان کرد: دبیران تشکل های شاهد و ایثارگر که از جامعه نخبگانی و فعال در عرصه های مختلف هستید، می توانید در فرهنگ سازی پدافند غیرعامل، تحکیم بنیاد خانواده، بهبود، ارتقا و عمق بخشی به آموزش الگو و سرآمد باشید.
نریمانی با اشاره به اینکه جامعه ای که الگو نداشته باشد قطعا رو به افول و ابتذال می رود، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در پدافند غیرعامل برای کشور تهدید محسوب می شود، تشکیک در مکتب سردار سلیمانی، هشت سال دفاع مقدس و … و نیز تحقیر عملیات های ما و موفقیت های به دست آمده و زیر سوال بردن آنهاست.
وی هدف از این امر را از بین بردن غرور و حماسه ملی دانست و با بیان اینکه جامعه ای که الگو و سرآمد نداشته باشد نمی تواند زمینه های توسعه پایدار را دارا باشد، اظهار کرد: یکی از درخواست های ما از دبیران تشکل های شاهد و ایثار قهرمان پروری است. ما اسطوره داریم اما باید آنها را به خوبی بشناسانیم و تبیین کنیم.
مدیرکل دفتر تشکل های ایثارگری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: نقش اساسی تشکل های شاهد و ایثارگر، آینده پژوهی، شناسایی تهدیدات و تنویر، هدایت و کنترل افکار عمومی است. آنها همچنین کارکردی شبیه رسانه دارند. زمانی که دشمن با تولید، توزیع و نشر اخبار افکار عمومی را راهبری می کند، شما تعهد و مسوولیت دارید.
نریمانی افزود: در چنین مواقعی شما به عنوان وفادارترین افراد به نظام و کشور که احساس تعهد و مسوولیت دارید می توانید زمینه های کنترل و تنویر افکار عمومی را فراهم کنید. یکی از موضوعات موجود در بحث پدافند غیرعامل، گسست نسلی است که باید با امیدآفرینی در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و شما در این میان نقش مهمی دارید.
وی با تاکید بر ضرورت انتقال ادبیات پایداری و دفاع مقدس به نسل های سوم، چهارم و پنجم انقلاب، گسست نسلی را یکی از زمینه های واگرایی ملی خواند و مطرح کرد: با توجه به تفرقه افکنی هایی که انجام می شود، شما می توانید در گسترش و تعمیق وحدت به ما کمک کنید. ما در عرصه بین المللی دیپلماسی فرهنگی و ایثار و گفتمان سازی انقلاب اسلامی را مطرح کردیم.
مدیرکل دفتر تشکل های ایثارگری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه باید به صورت آفندی هم در عرصه بین المللی با موضع و شبکه های مردمی، نه دولتی حضور پیدا کنیم، گفت: تشکل های شاهد و ایثارگر در زمینه های سواد اطلاعاتی، سواد رسانه ای و پدافند غیرعامل حضور موثر داشته باشند و رصد، ارزیابی، دیده بانی و شفاف سازی کنند.
پدافند غیرعامل یک اصل همیشگی و مستمر است
سردار محمدعلی قمی معاون بسیج و امور استان های سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان داشت: امسال بیستمین سالی است که سازمان پدافند غیرعامل شکل گرفته اما موضوع پدافند غیرعامل به اندازه تاریخ قدمت دارد.
وی عنوان کرد: بشر از زمان زندگی غارنشینی تا وقتی همه امکانات برای زندگی فراهم شد، به دفاع از جان و مال و دارایی خود می پرداخت و امروز نیز همین هدف پیگیری می شود و همواره قدرت هایی وجود داشتند که به دنبال استعمار و استثمار کشورها و مردم بودند. تهدید همیشه وجود دارد و در چنین شرایطی دفاع موضوعیت پیدا می کند و باید به اشکال مختلف انجام شود.
معاون بسیج و امور استان های سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: دفاع عامل پاسخ به اقدامات مسلحانه ای است که انجام می شود که این امر برای هر کشوری مخصوصا کشوری که دارای روحیه انقلابی، استکبارستیز و جلوگیری از اقدامات خصمانه دشمنان است، موضوعیت بیشتری پیدا می کند. تا زمانی که تهدید وجود دارد، دفاع باید انجام شود.
قمی با بیان اینکه کسانی که در زمینه دفاع غیرعامل از نظر علمی، فنی، اطلاعاتی، آموزشی و فرهنگسازی در جایگاه مناسبی قرار دارند می توانند به ما کمک کنند، اظهار کرد: خانواده های شهدا که به این راه و هدف اعتقاد و باور دارند و سالها برای حفظ این مرز و بوم استقامت و پایداری کردند، می توانند در این زمینه نقش آفرین باشند.
وی با اشاره به انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم، بیان کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری حضور در این انتخابات جهاد به تمام معنا بود و افراد بسیاری در این عرصه و تامین امنیت این رویداد نقش داشتند. در هیچ دوره ای از انتخابات مانند این دوره، هجمه های سنگین در حوزه های مختلف علیه ما به کار گرفته نشد؛ از اقدامات خصمانه در خصوص زیرساخت ها تا شایعه پراکنی و … .
معاون بسیج و امور استان های سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، پدافند غیرعامل مانند مصونیت سازی برای انسانهاست و از درون ما را مصون می کند، بدین معنا که اگر دشمن هم تهاجم و ضرب و زوری داشته باشد، اثر نخواهد کرد. این یعنی ما باید در شناخت دشمن، رصد و پایش تهدیدات، هشداردهی و تشخیص و اقدام، هماهنگ و علمی عمل کنیم.
قمی با اشاره به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی در چهار حوزه انتخابیه برای اولین بار بیان کرد: وقتی سامانه ها مبتنی بر اینترنت باشند و از طریق این شبکه بسیاری از فعالیت ها انجام شود، فرصت های بسیاری فراهم می شود که می تواند منشا تهدیداتی نیز باشد، بنابراین پدافند غیرعامل یک اصل همیشگی و مستمر است، نه موضوعی برای یک مقطع خاص.