متولیان سلامت جامعه شرکت های داروسازی را برای رفع چالش کاهش تولید یاری دهند رییس انجمن تخصصی صنایع همگن دارویی البرز در نشست هم اندیشی این انجمن با مسوولان خانه صمت استان که با هدف احیای این انجمن تشکیل شد ، به متولیان سلامت جامعه و دیگر دستگاه های اجرایی مرتبط توصیه کرد شرکت های داروسازی را برای رفع مشکل روند کاهش تولید یاری دهند.
عباس کبریایی زاده بیان داشت: حمایت از تولید محصولات دارویی در کشور که از مرغوبیت بالایی برخوردار است ، دسترسی بیماران به داروهای تولید داخلی را آسان می کند.
وی در این نشست که با هدف رفع چالش های صنعت داروی استان تشکیل شد تصریح کرد: در سال 95 با تصویب لایحه بهبود فضای کسب و کار، انتظار این بود که تحولی شگرف در مسیر افزایش تولید داخلی و کاهش واردات دارو را تجربه کنیم اما برخی کم توجهی ها تحقق این مهم را در هاله ای از ابهام قرار داد.
وی افزود: در دولت های گذشته طی نشستی با مسوولان وقت ضمن بررسی نمودار ۱۵ ساله وضعیت دارویی کشور درباره کاهش روند تولید و افزایش واردات دارو هشدار دادیم و پیشنهادات کارآمدی را برای رفع این چالش مطرح کردیم ، اما متاسفانه وعده های مسوولان وقت در این زمینه عملی نشد
رییس انجمن تخصصی صنایع همگن دارویی استان البرز اظهار داشت: در حالی که در سال های اخیر امکان بهره گیری از مفاد قانون بهبود فضای کسب و کار برای افزایش تولید دارو مهیا بود، لایکن به لحاظ عدم نظارت مناسب در اجرای مفاد این قانون، چالش کاهش تولید همچنان خود نمایی می کند.
کبریایی زاده صنعت دارو کشور را یک صنعت حیاتی و مرتبط با سلامت جامعه ذکر کرد و افزود: امیدواریم با حمایت و همراهی دولت و دستگاه های اجرایی ذیربط اهداف این صنعت در بستر سلامت جامعه تحقق یابد.
وی از روند سوداگری در بازار عرضه دارو ابراز نگرانی کرد و گفت: با وجود چالش های عدیده در تولید و عرضه، صنعت دارو کشور تلاش وافری را پیشه کرده است تا در حد توان مشکل کمبود دارو در جامعه کاهش یابد ، چراکه کم توجهی در حوزه سلامت مردم به دور از انصاف و انسانیت است.
رییس انجمن تخصصی صنایع همگن دارویی استان البرز اضافه کرد: مدیران شرکت های داروسازی صرفا با هدف خدمت به جامعه و تامین سلامت مردم به حرفه دارو سازی مشغولند و هرگز به خودشان اجازه نمی دهند با تغییر شغل از این حرفه فاصله بگیرند.
کبریایی زاده با اشاره به فعالیت بالغ بر ۴۰ شرکت فعال دارویی در البرز گفت: حدود 70 درصد کل صادرات داروی کشور در این استان تولید و راهی کشورهای هدف می شود.