انرژی هستهای حق ملت ایران است رییس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر تولید انرژی پاک، گفت: براساس تاکیدات مقام معظم رهبری، فناوری هسته ای حق ملت شریف ایران است و برای احقاق آن از هیچ تلاشی دریغ نمیکنیم.
بازدید « محمد اسلامی » معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی از موسسه های تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی مستقر در کرج با حضور «سید مجتبی خیام نکویی» رییس سازمان تات و معاون وزیر کشاورزی و با همراهی روسای زیر مجموعه سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی صورت گرفت.
امنیت غذایی، هدف اصلی سازمان تات است
«سید مجتبی خیام نکویی» رییس سازمان تات در ابتدای نشست خبری ضمن ارایه تصویر وضعیت بخش امنیت غذایی در ۴۴ سال گذشته و افق ۱۴۳۰ کشور، بیان داشت: در افق ۱۴۳۰ جمعیت کشور به ۱۳۰ میلیون نفر می رسد که باید به فراخور این جمعیت مواد غذایی تامین شود.
وی با تاکید بر ارتباط تنگاتنگ بین سازمان انرژی اتمی و وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد : امیدواریم با بهره گیری از فناوری هسته ای ۱۰ درصد بر میزان تولید محصولات کشاورزی در کشور بیفزاییم .
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن گلایه در زمینه کم توجهی به تامین مواد غذایی در سطح کشور، اظهار داشت: ما بیشترین نقطه اتکا را در فرمایشات امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب در حوزه امنیت غذایی داریم اما نگاه ویژه در بخش برنامه و بودجه کشور به این موضوع دیده نمی شود.
خیام نکویی با بیان اینکه سازمان تات بزرگترین مجموعه تحقیقاتی در سطح خاورمیانه در صیانت از تامین مواد غذایی است که بیشترین ایستگاه های تحقیقاتی در کشور را دارد، عنوان کرد: ولی توجه به این حوزه در سطح کلان بسیار کمرنگ است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید بذر گیاهی و واکسن های دامی و انسانی در موسسات تحقیقاتی تات موجب جلوگیری از خروج یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار ارز از کشور شده است ، ابراز داشت: در سال اول فعالیت دولت سیزدهم سازمان تات با کشاورزان بذر مناسب به کشاورزان، ۶ میلیون تن تولید گندم را در کشور افزایش داد.
رییس سازمان تات با بیان اینکه اکنون قابلیت تولید ۱۸ میلیون تن گندم در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در صورت تحقق این مهم سالانه می توان ۴.۵ میلیون تن گندم صادر کرد.
عدم وابستگی انرژی هستهای ایران در سطح جهانی
محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه این بازید با تاکید بر اینکه ملتی می تواند عزت و پایداری داشته باشد که در موضوعات استراتژیک وابستگی به هیچ کشوری نداشته باشد، افزود: عدم وابستگی و خودکفایی قوت ملت را تامین میکند و در مسیر عزت و شرف گام بردارد و در کشاکش روزگار پابرجا بماند.
وی با اشاره به اینکه فناوری هستهای یکی از فاکتورهای قوت ساز و قدرت ساز است، مطرح کرد: فناوری هسته ای به دلایل راهبردی تاثیر گذار است و همواره با جمهوری اسلامی دشمنی داشتند که به این مهم دستیابی نداشته باشد و امروز تمام کشورها در زمینه فناوری هسته پیشرفت دارند.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت و تاثیرگذاری نقش فناوری هسته ای، اذعان داشت: در دولت سیزدهم و براساس تاکیدات مقام معظم رهبری سندی تدوین کردیم که حضور رئیس جمهور رونمایی شد و موجبات ریل گذاری برای یک هدف گسترده در آن حوزه هسته ای فراهم کرده است و مشخصه آن اینست که فناوری هسته ای در زندگی مردم بیاید.
اسلامی تاکید کرد: اقدامات و گام انرژی اتمی در راستای تجلی فناوری هسته ای در بخش های مختلف است که کوتاهی در پشتیبانی در بحث امنیت غذایی یک کوتاهی نابخشودنی است، اگر برای آینده از الان برنامه ریزی نکنیم، در برابر ملت پاسخگو نخواهیم بود.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه از صفر تا صد، یعنی از فرآیند ایده تا محصول برای ما حائز اهمیت است، بیان کرد: تصمیمات کاربردی خیلی موثر ما را به حرکت وا می دارد، ما کاملا رویکرد و فعالیت های شما را پشتیبانی کنیم چراکه یک سازمان راهبردی و حاکمیتی و خط شکنی در راستای فعالیت در بخش خصوصی و اجرایی است.
وی ادامه داد: نکته دیگری که آژانس انرژی اتمی سازمان بین الملل سندی با فائو امضاء کرده است کسانی که بیشترین مخالفت با ما را در هسته ای کردند خودشان بیشترین سهم را در تولیدات هسته ای داشتند.
معاون رییس جمهور اضافه کرد: خودشان به این سمت شتابان می روند تا با تغییرات اقلیم مبارزه کنند و ۱.۵ درجه کمک کنند که دمای کره زمین کاهش یابد و به قبل از انقلاب صنعتی دمای کره زمین را برگردانند یک گام بزرگی است که با ما در آن دشمنی می کنند.
اسلامی با بیان اینکه ما در این تصمیم حکیمانه که رهبر بر آن تاکید کرده اند بایستی با حرکت شتابان تری به پیش ببریم و انرژی پاک تولید کنیم، تاکید کرد: براین اساس باید از تمام ظرفیت های فناوری هسته ای (با افزایش بهره وری و اصلاح ژنتیک) استفاده کنیم تا نسل خودمان و نسل فرهیخته ایرانی را همواره امنیت غذایی و سلامتش را پایدار نگه داشته و آن را گسترش دهیم.
وی اظهار داشت: پژوهشکده کشاورزی نه فقط بلکه دیگر پژوهشکده ها فعالیت های گسترده ای دارند که توانسته اند تمام سامانه های مولد پرتو را بسازند و اکنون سامانه پرتودهی آماده است و امروز خودمان را به صورت یک سازمان یکپارچه می بینیم و هیچ مرزی بین تات و انرژی اتمی وجود ندارد.
رییس سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: همه یکپارچه با یک هدف مشخص هستیم تا تحول اساسی را که زنجیره ارزش برای امنیت غذایی و تولید پایدار را فراهم کنیم.
فرناز فتحی سرابی / مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز