اخبار ویژهپر بازدیدهاعلمی و فناورینشست خبری

ایران میزبان هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان توسط مرکز آموزش عالی بین‌المللی امام خمینی وزارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی علمی موسسه تحقیقات شیلات ایران با حضور 17 کشور از 4 قاره جهان برگزار خواهد شد

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان و رویداد فناوری‌های نوین شیلاتی با رویکرد آموزشی، توانمندسازی و کارآفرینی توسط مرکز آموزش عالی بین‌المللی امام خمینی (ره) وزارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی علمی موسسه تحقیقات شیلات ایران به‌صورت حضوری و مجازی با حضور محققین ۴ قاره جهان برگزار خواهد شد.

روش‌های جدید توسعه و آموزش آبزیان، بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان، آبزی‌پروری و تغییرات اقلیمی، پرورش ماهی در قفس، جلبک و سایر آبزیان، تغذیه و غذای آبزیان، مدیریت و سرمایه‌گذاری در منابع آبزی، ماهیان زینتی و … از محورهای این کنگره می باشند.

به مناسبت برگزاری این کنگره، نشست خبری در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) با حضور سید داود میررحیمی رییس این مرکز ، شهرام دادگر دبیر اجرایی هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان و رویدادهای نوین فناورانه، سید علی میرجاوید مدیر شیلات اداره کل جهاد کشاورزی استان البرز برگزار شد.

سید داود میررحیمی رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) با بیان اینکه بحث کارآفرینی و کسب و کارهای نوپا برای نخستین بار در این کنگره برگزار خواهد شد، اظهار داشت: یکی از بخش‌های مهم این کنگره، کارآفرینی است.

وی هدف از برگزاری این کنگره را تبدیل اکوسیستم نوآوری در صنعت شیلات را گفتمان روز عنوان کرد و گفت: اظهار داشت: در سند امنیت غذایی کشور که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است؛ افزایش بهره‌وری تولید، توسعه صنعت شیلات و توسعه تحقیقات، ترویج و آموزش در این حوزه مطرح شده است.

این مسئول با اشاره به فعالیت بیش از ۳۴ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی در بخش شیلات، بیان داشت: پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴، تولید آبزیان به دو برابر افزایش یابد.

رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) با بیان اینکه ایران دارای ۸۸۰۰ کیلومتر مرز دریایی است که نشان دهنده قدرت ژئوپولتیک و قدرت سرزمینی می‌باشد، تصریح کرد: جود سواحل گسترده در شمال و جنوب، اطمینان خاطر در تامین امنیت غذایی ایجاد می‌کند.

میررحیمی با اشاره به تولید حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن آبزی در کشور، ابراز داشت: این مقدار تولید حدود یک درصد کل تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص می‌دهد.

وی متوسط سرانه مصرف آبزیان در کشور را ۱۳ کیلوگرم و متوسط جهانی را بالغ بر ۲۶ کیلوگرم در سال برای یک نفر اعلام کرد.

این مسئول با اشاره به مشارکت پنج اتحادیه‌ حوزه شیلات در این کنگره ، توسعه بازار و تجارت را مهمترین نیازهای اتحادیه های مختلف در حوزه آبزیان دانست و بر نقش فعال‌تری از اتحادیه ها در این کنگره تاکید کرد.

 حضور ۱۷ کشور در هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان

شهرام دادگر، دبیر اجرایی هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان و رویدادهای نوین اذعان داشت: ایران برای سومین بار، میزبانی کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان را برعهده دارد و ۱۷ کشور جهان از جمله ترکیه، عراق، مالزی، آمریکا، آلمان، ایتالیا، تونس، نیجریه و شیلی در آن حضور خواهند داشت.

وی تبادل‌نظر میان محققان و دانشمندان و ارایه تحقیقات علمی کشور در حوزه شیلات را از اهداف برگزاری این کنگره عنوان کرد

این مسئول با بیان اینکه این کنگره از سوم تا پنجم دی ماه در کرج و در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: شش سخنران ‌کلیدی از ایران، هند، پاکستان، پرو، عمان و آلمان حضور خواهند داشت.

دبیر اجرایی هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان و رویدادهای نوین اضافه کرد: از میان ۳۰۰ مقاله علمی ارسال شده به دبیرخانه این کنگره ۱۸۵ مقاله مورد تائید کمیته علمی قرار گرفته که در قالب سخنرانی و پوستر به زبان انگلیسی در ۲۴ محور و ۶ کارگروه ارائه خواهند شد.

دادگر با اشاره به برگزاری شش پنل علمی در هفتمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان، تصریح کرد: بیشترین مقالات با تعداد ۴۰ مورد در پنل آبزی‌پروری ارایه می‌شود.

وی ادامه داد: ایران در میان کشورهای منطقه در بسیاری از رشته‌ها مانند تولید ماهیان سردآبی مقام نخست را دارد.

فرناز فتحی سرابی ، مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا