اختتامیه سومین دوره مسابقات ورزشی تفریحی ایثارگران مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقات ورزشی تفریحی ایثارگران در بخش آقایان با حضور مدیرکل امور ورزش و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز و سایر مسئولان در سالن شهید باهنر مجموعه فرهنگی و تفریحی ایثار برگزار شد.
مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقات ورزشی تفریحی ایثارگران در بخش آقایان بعد از ظهر امروز ۲۹ مهرماه با حضور « سید محمد میرکاظمی » مدیرکل امور ورزش و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران، « سلیمان رستمیان » مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز و سایر مسئولان در سالن شهید باهنر مجموعه فرهنگی و تفریحی ایثار استان البرز برگزار شد.
گفتنی است سومین دوره مسابقات ورزشی ایثارگران کشور در بخش آقایان به همت اداره ورزش و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز از ۲۵ لغایت ۲۹ مهرماه با حضور ۱۵۰ ایثارگر باهدف ایجاد انگیزه و نشاط دربین این عزیزان در مجموعه فرهنگی و ورزشی ایثار استان البرز برگزار و ایثارگران در رشته های پیاده روی و ورزش های ایستگاهی شامل دارت، پرتاب حلقه، جابجایی توپ مدیسین بال، حلقه، دستمال، بولس، فریزبی، دوچرخه سواری و تیراندازی با یکدیگر به رقابت پرداختند و در پایان استان های کرمان، البرز و مازندران در بخش تیمی به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند.
شایان ذکر است مسابقات ورزشی در بخش بانوان نیز از ۲ الی ۷ برگزار خواهد شد.
سلیمان رستمیان، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در حاشیه این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام راحل گفت: برنامه رریزی های لازم صورت گرفت تا پیشکسوتان دفاع مقدس و جانبازان علاقه مند به ورزش های گروهی و هوازی از سراسر کشور، چند روز در محیطی بانشاط با یکدیگر به رقابت بپردازند.
وی با بیان اینکه استان البرز 5 هزار و 250 شهید را تقدیم این نظام و انقلاب کرده و 13 هزار جانباز، یک هزار و 52 آزاده سرافراز و 17 هزار ایثارگر از سراسر کشور را در خود جای داده است، مطرح کرد: جمعیت فعال ورزشی استان که به صورت مرتب در اماکن ورزشی حضور می یابند و برای مسابقات تمرین می کنند، حدود 570 نفر است اما حدود دو هزار نفر ورزشکار در حوزه ایثارگران در رشته های مختلف به صورت مقطعی و غیرحضوری فعالیت می کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز عنوان کرد: بی شک نقش ورزش در سلامتی هر انسانی غیرقابل انکار است اما برای جانبازان امری ضروری محسوب می شود، بنابراین بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به دنبال تعمیم و گسترش ورزش در بین جامعه ایثارگری است که این امر نیاز به مشارکت این جامعه نیز دارد. ما در برخی محافل امکانات و تجهیزات لازم را داریم اما استفاده کننده نداریم و در برخی اماکن نیز متقاضی داریم اما به صورت مقطعی حضور می یابند.
رستمیان با اشاره به اینکه در مقطعی، جانبازان در ورزش های پارالمپیک دنیا حرف اول را می زدند و علاوه بر آن، در ورزش کشور نیز نقش فعالی داشتند، اظهار کرد: انتظار جامعه ایثارگری پرداختن و توجه بیشتر به ورزش است که بنیاد شهید نیز در این زمینه وظایفی را بر عهده دارد اما گاهی در شرایطی قرار می گیریم که به دلیل مشکلات جامعه ایثارگری، مجبور می شویم اقدامات ضروری و اورژانسی را انجام دهیم. اگر از ابتدا به ورزش بیشتر توجه می شد، امروز در بیمارستان ها درگیر مشکلات جامعه ایثارگری نبودیم.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از جانبازان و خانواده های آن ها از نظر جسمی، روحی و روانی دچار آسیب شده اند، خاطرنشان کرد: البته هنوز هم دیر نشده و اگر از همین امروز NGO ها و گروه های فعال جامعه ایثارگری برای استفاده از ظرفیت هاو امکانات ورزشی موجود در کشور تلاش کنند، شور و نشاطی در خانواده های این عزیزان ایجاد می شود؛ هرچه در حوزه ورزش هزینه شود، سرمایه گذاری است. انتظار ما از سازمان مرکزی نیز توجه بیشتر به امور نشاط آور و برنامه های اردویی است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز، حل مسائل و مشکلات موجود در این حوزه را نیازمند مشارکت جامعه ایثارگری و نگاه برنامه ریزان کشور دانست و بیان کرد: از سفرای استان های مختلف کشور انتظار می رود که تمام تلاش خود را برای فراهم کردن شرایط جهت حضور جانبازان در عرصه های ورزشی و مسابقات بکار گیرند. حتی اگر به دنبال قهرمان پروری هم نباشیم، حداقل باید برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم و فضا را برای افزایش نشاط جامعه ایثارگری فراهم کنیم.
رستمیان خاطرنشان کرد: بیشتر جانبازان اعصاب و روانی که طی حدود پنج سال گذشته کارشان به بیمارستان کشیده شده، به دلیل افسردگی، مشکلات زندگی و دوری از محیط های ورزشی بستری دائم و دچار آسیب های مختلف شده اند. مردانی که روزگاری مانند شیر در برابر دشمن می غریدند، امروز با گذر زمان و به دلیل مصرف داروهای متعدد و بعضا غیراستاندارد نیاز به توانبخشی و رسیدگی دارند. هزینه ای که امروز باید برای درمان جانبازان صرف شود، 100 برابر هزینه ای است که باید برای ورزش آن ها صرف می شد.
سید محمد میرکاظمی، مدیرکل امور ورزش و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در مراسم با اشاره به اینکه تاکید ایثارگران بر تحرک و نشاط در زندگی جای خرسندی دارد، گفت: بی شک این گردهمایی یک مسابقه به معنای معمول آن در عرصه های ورزشی نیست، بلکه زمینه ای برای دوستی و آغازی برای یک حرکت نشاط آفرین است.
وی خطاب به جانبازان حاضر در مراسم مطرح کرد: شما زمانی در مسابقه بزرگ رشادت و ایثارگری، دوشادوش یکدیگر حضور یافتند و برای دریافت مدال های ارزشمند به نبرد با دشمن پرداختید. ورزش زمینه های بسیار مهمی دارد و حضور شما در عرصه ها و میادین ورزشی نیازمند حمایت خانواده، اطرافیان و وابستگان شماست. تاکید می کنم خانواده های شما شاهد ورودتان به عرصه مسابقات باشند زیرا آن ها نقش بسیار مهم و منحصر به فردی در نگهداشت شما در عرصه ورزش و تحرک دارند.
مدیرکل امور ورزش و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: این موضوع شاید در اجتماعات دیگر صدق نکند اما در جامعه ایثارگری، یک ورزشکار قطعا به همراهی خانواده به ویژه همسر و فرزندان خود نیاز دارد بنابراین آن ها باید شاهد تحرک و برنده شدن جانبازان در مسابقات باشند. ما صحبتی از باختن نمی کنیم زیرا در این عرصه باخت معنایی ندارد؛ همین که شما عزیزان همت کرده و از راه دور و نزدیک در این مکان گرد هم آمده اید، یعنی همه برنده هستید.
میرکاظمی با بیان اینکه تمام تلاش ما بر آن است که عرصه های ورزشی را با حضور خانواده های جامعه ایثارگری رونق ببخشیم و بانشاط تر و پویاتر کنیم، از پیش بینی ویژه برنامه گردشگری برای خانواده های ایثارگران و جانبازان خبر داد و بیان کرد: امکانات بنیاد شهید در عرصه ورزش محدود است اما امکانات ملی آنقدر بسیار هستند که اگر همه ایثارگران که حدود چهار میلیون نفر هستند به همراه نوه هایشان از آن ها استفاده کنند، باز هم فضای خالی خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، امکانات، سالن ها، تجهیزات، بودجه، ساختار و سازمان های ورزشی بسیاری را فراهم کرده است که می توانیم از آن ها به بهترین نحو استفاده کنیم که این امر مستلزم پای کار آمدن همه مجموعه ها برای استفاده ایثارگران از امکانات و تجهیزات ملی است. وظیفه بنده به عنوان مسئول ورزش بنیاد شهید، بهره برداری از امکانات و تجهیزات اندک بنیاد شهید نیست، بلکه وظیفه دارم تمام ظرفیت های ملی را برای استفاده ایثارگران آزاد کنم.
مدیرکل امور ورزش و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه این فرایند آغاز شده و ادامه خواهد داشت، بیان کرد: ورزش و گردشگری در ساختار بنیاد شهید و امور ایثارگران در معاونت فرهنگی تعریف شده که این امر نشان می دهد نگاه برنامه ریزان کشور به ورزش نگاهی صرفا خدماتی نیست. هدف از ورزش، ساختن روحیه و ترویج فرهنگ جوانمردی، رشادت و پهلوانی است؛ چیزی که شما در طول سالیان گذشته آموخته اید و امروز استاد این فرهنگ هستید.
میرکاظمی با بیان اینکه امروز به دلیل هجوم فرهنگ های بیگانه، آسیب های اجتماعی نسل جوان ما را تهدید می کنند، اظهار کرد: عرصه ها و میادین مسابقات ورزشی که ایثارگران در آن گام بر می دارند، باید مظهر آموزش و ترویج فرهنگ قهرمانی، پهلوانی، رشادت، شجاعت و مردانگی باشد. جامعه ایثارگری باید پیام رسان فرهنگ ایثار، رشادت و پهلونی باشد که این همان چیزی است که دستاورد ما و شما از این جمع باشکوه و بانشاط خواهد بود.