اخبار ویژهپر بازدیدهاعلمی و فناورینشست خبری

کارنامه درخشان بیمارستان شهید رجایی کرج در جراحی CABG رئیس بیمارستان تخصصی شهید رجایی کرج؛ اصلاح سبک زندگی را مهمترین راهکار پیشگیری از سکته قلبی و مغزی اعلام کرد و گفت: ماهانه حدود ۵۰ تا ۶۰ جراحی قلب باز در این بیمارستان انجام می شود.

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

عمل قلب باز یکی از درمان‌های قلب و عروق است. در طول این عمل، جراح استخوان سینه را بریده و قفسه سینه را برای دسترسی به قلب باز می‌کند. عمل قلب باز یا جراحی قلب باز ممکن است شامل CABG (جراحی بای پس)، پیوند قلب و تعویض دریچه قلب باشد. جراحی قلب باز گاهی اوقات جراحی قلب سنتی نامیده می‌شود. امروزه، بسیاری از روش‌های جدید قلب را می‌توان تنها با برش‌های کوچک و نه با دهانه‌های وسیع انجام داد. بنابراین، اصطلاح “جراحی قلب باز” می‌تواند گمراه‌کننده باشد.

سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از مغز از بین می‌رود. سلول‌های مغز نمی‌توانند اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز خود را از خون دریافت کنند. عدم دریافت خون و اکسیژن می‌تواند باعث مرگ سلول‌ها در مغز شود. این امر می‌تواند باعث آسیب مغزی پایدار، ناتوانی طولانی مدت یا حتی مرگ شود

عوامل زیادی می‌توانند خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهند. عوامل خطر عمده عبارتند از: فشار خون بالا، این عامل خطر اولیه برای این بیماری است. دیابت، بیماری‌های قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و سایر بیماری‌های قلبی می‌تواند باعث لخته شدن خون شود که منجر به سکته می‌شود. فشار حادثه نیز می‌تواند منجر به سکته مغزی شود اما دقت کنید ضربه مغزی با سکته مغزی متفاوت است. سیگار کشیدن، وقتی سیگار می‌کشید، به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند و فشار خون خود را بالا می‌برد. داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی سکته مغزی یا TIA. سن، با افزایش سن خطر سکته افزایش می‌یابد.

به مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در لایه میوکارد قلب (ماهیچه میوکارد (myocardium) لایه میانی دیواره‌ی قلب است که از بافت ماهیچه‌ای تشکیل شده و ضخیم‌ترین لایه قلب می‌باشد.) در اثر از بین رفتن جریان خون یا کم رسیدن جریان خون (ایسکمی) به شکل شدید به آن، سکته قلبی (Myocardial infarction) گفته می‌شود. این وضعیت ممکن است به طور ناگهانی و بدون هیچ علامت قبلی یا پس از چند آنژین قلبی (بروز درد در قفسه سینه با احساس سوزش و فشار ناچیز) بوجود آید. این سکته عارضه‌ای فراگیر است که سالانه باعث درگذشت هزاران نفر می‌شود.

دلیل عمده‌ی بروز این عارضه، بسته‌شدن رگ‌های تغذیه‌ کننده قلب (رگ‌های کرونر) است. در واقع اغلب حملات قلبی توسط یک لخته خون که یکی از رگ‌های کرونر را مسدود می‌کند ایجاد می‌شوند. لخته خون معمولا در اثر آترواسکلروز ایجاد می‌شود. (به تنگ شدن سرخرگ‌ها و کند شدن عبور جریان خون در اثر تجمع رسوبات چربی و سایر مواد درون سرخرگ‌های بدن شما تصلب شریان یا آترواسکلروز می‌گویند.)

بیمارستان تخصصی شهید رجایی کرج دارای 254 تخت بستري و 289 كل تختهاي بيمارستان با احتساب تخت هاي ستاره دار و با رتبه درجه یک در حوزه هاي قلب و داخلی و مغز و اعصاب فعاليت می نمايد و با بکارگیری کادر تخصصی، فوق‌تخصصی و پرستاران ماهر و دلسوز پذیرای بیماران عزیز و گرانقدر می باشد.

علیرضا دهقان نیری در نشست خبری با اصحاب رسانه از افتتاح ” مرکز جامع ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیمارهای قلبی و عروقی” با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز با حضور ” یحیی رمضانی” فرماندار کرج و “شهرام صیادی: رئیس دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و بیان داشت: بیمارستان رجایی به عنوان تنها مرکز دولتی قلب و عروق و مغز و اعصاب استان در حال فعالیت و خدمت رسانی خالصانه به مردم است.

وی با اشاره به طرح غربالگری پیشگیری از بیماری های قلب و عروق، تصریح کرد: تمام خدمات این طرح در بیمارستان رجایی شهر  به صورت کاملاً رایگان است.

این مسئول ضمن اشاره به فاکتورهای قلبی در این طرح ، اظهار داشت: اگر فاکتور های خطر در فرد مشاهده شود و نیاز به ویزیت متخصص و فوق تخصص داشته باشد از طریق سامانه جامع این مرکز به متخصص و فوق تخصص مربوطه ارجاع و در همان روز ویزیت می شود.

رئیس بیمارستان تخصصی شهید رجایی کرج با اشاره به مشاوره رایگان چند بیماری مزمن در این مرکز فوق تخصصی، عنوان کرد: اگر فردی دچار چاقی، مصرف دخانیات و یا استرس دارد، می تواند از خدمات مشاوره رایگان کارشناسان تغذیه و روان شناسی بهره مند شود.

به گفته دهقان نیری، تمام تلاش کادر درمان این مرکز تخصصصی؛ پیشگیری و درمان قلب و عروق است که در طی سالهای اخیر به خوبی اتفاق افتاده است.

وی از تشکیل دپارتمان قلب و عروق شامل بخش پذیرش و واحد اورژانس، بخش آنژیوگرافی ۲۴ ساعته، بخش جراحی قلب و بازتوانی قلب، بخش مراقبت از بیماران آنژیوگرافی و نهایتاً بخش ارتقاء سلامت در این بیمارستان خبر داد و گفت: در سال گذشته ۶ هزار و ۵۰۰ مورد آنژیوگرافی و ۲ هزار و ۷۰۰ مورد آنژیوپلاسی و ماهانه حدود ۵۰ تا ۶۰ جراحی قلب باز در این بیمارستان انجام می شود.

متخصص قلب و عروق بیمارستان تخصصی شهید رجایی کرج از مراجعه ۵۰۰ بیمار به اورژانس طی شبانه روز خبر داد و اذعان داشت: ضمن اینکه بیماران از استان های قزوین، کرمانشاه و حتی بعضاً از غرب استان تهران به بخش قلب و عروق و نورولوژی مراجعه و خدمات دولتی دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه سن سکته قلبی و مغزی در جامعه ما با افراد درآمد کم و متوسط، ۱۰ تا ۲۰ سال پایین تر از کشورهای پیشرفته است، خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی سن سکته قلبی حدود ۶۵ سال و در کشور ما متوسط ۵۰ سال است، به عبارتی بیش از ۲۰ سال سن سکته قلبی نسبت به کشورهای پیشرفته پایین تر است، ضمن اینکه سن سکته مغزی در کشور ما همین رقم است.

دهقان نیری با اشاره به راهکارهای پیشگیری از سکته قلبی و مغزی، تاکید کرد: اصلاح سبک زندگی مهمترین راهکار پیشگیری از سکته قلبی و مغزی محسوب می شود.

فوق تخصص آنژیوپلاسی بیمارستان شهید رجایی کرج با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی یک فرآیندی با کاهش هزینه های افراد و کاهش هزینه های درمانی همراه است و سلامت مردم را افزایش می دهد، ابراز داشت: ما باید در زمینه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای اصلاح سبک زندگی و کاهش فاکتورهای خطر به طور میدانی در جامعه ورود پیدا کنیم.

این مسئول با اشاره به پیشگیری های مقدمات در سکته مغزی و قلبی، مطرح کرد: هر آنچه در بستر جامعه سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می دهد، مانند آلودگی هوا، میزان فعالیت فیزیکی افراد در طی شبانه روز، نوع غذا و استرس های روحی و روانی که از زمان کودکی و نوجوانی، استرس های شغلی و مسائل اقتصادی و غیره در سلامت افراد و پایین آمدن سن سکته قلبی و مغزی موثر است.

گفتنی است بیمارستان شهید محمد علی رجایی کرج با اهداء زمین و بنا توسط مرحوم یدا.. دهستانی و با مالکیت دولتی از سال 1345 در منطقه حصارک کرج به صورت درمانگاه شروع به کار نموده و از سال 1361 با دایر نمودن دو بخش داخلی و اورژانس با 100 تخت مصوب به فعالیت خود ادامه داده است. زیربنای بیمارستان در ابتدا 1374 متر مربع بوده است که با گسترش فضای فیزیکی در سال های 1368 و 1377 و 1395، هم اکنون مساحت کل بیمارستان 7750 مترمربع و زیر بنای آن 6000 متر مربع می‌باشد. این بیمارستان در فروردین 94 طبق دستورالعمل وزارت مطبوع به عنوان “مرکز آموزشی درمانی” تعیین گردید. این مرکز تا انتهای سال 1394 دارای 199 تخت مصوب و 130 تخت فعال دارای بخش‌های داخلی زنان و مردان (داخلی، عفونی، مغز و اعصاب، شیمی‌درمانی)، بخش‌های ویژه (ccu1&2, icu, postccu, postcath, angiography)، اتاق عمل قلب باز، icu جراحی قلب، دیالیز، اورژانس، و کلینیک قلب و عمومی بوده است که در اردیبهشت 95 در راستای طرح تحول سلامت بخش‌های داخلی قلب، داخلی فوق تخصصی و micu1,2 و همچین بخش اورژانس راه اندازی شد و در سه ماهه چهارم درمانگاه قلب و عروق و واحد آندوسکپی جدید و بخش مسمومیت نیز راه اندازی گردید.

فرناز فتحی سرابی / مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا