اجتماعیاخبار ویژهپر بازدیدهاعلمی و فناوری

تجهیزات، زیرساخت‌ها و نیروی انسانی رازی، جان تازه می خواهد رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به فرسوده بودن تجهیزات و ساختمان های موسسه ، گفت: شدت نیاز به نیروی متخصص در این مجموعه احساس می شود که شرایط برای انجام این امر مهیاست اما نیازمند اخذ مجوزهای لازم هستیم.

به گزارش پایگاه خبری روزنگار البرز؛

علی اسحاقی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تولید فرآورده های بیولوژیک و پزشکی در کشور، بیان داشت: موسسه رازی از ۹ واکسن انسانی و سرم های ضد مار و عقرب گزیدگی در تولید داخل هفت واکسن را تولید می کند ضمن اینکه ۹۰ درصد واکسن های دامی کشور به میزان سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دز از تولیدات این موسسه می باشد.

وی با اشاره به تولید سالانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دز واکسن دام و سه و نیم تا چهار میلیارد دز واکسن طیور، تصریح کرد: تمرکز اصلی مجموعه رازی تولید فرآورده هایی است تا با اتکا بر ارتقای کیفی محصولات کنونی و تولید محصولات جدید، علاوه بر تامین نیاز داخلی، نیازهای کشورهای همجوار را نیز رفع کند.

این مسئول با اشاره به شکست تحریم واردات و تولید واکسن، اظهار داشت: دوران کووید – 19 علیرغم تمام مشکلات و دشواری ها، فرصت خیلی مناسبی برای کشور و موسسه رازی بود.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به تولید واکسن کووپارس، عنوان کرد: این موسسه موفق به کشف واکسن رازی کووپارس شد که در طول عمر ۱۰۰ ساله رازی، هیچ واکسنی چنین بی نظیر نبوده است.

اسحاقی، کووپارس را برای موسسه رازی گرانبها برشمرد زیرا این واکسن در طول یک قرن موسسه، انژری و زمان زیادی صرف آن شده است.

وی کووپارس را اولین واکسن ترکیبی تزریقی _ استنشاقی در دنیا اعلام کرد که با مطالعه مجزایی با تولید این واکسن دز استنشاقی به عنوان بوستر دز دیگر واکسن ها نیز استفاده شد که خوشبختانه در این زمینه نتایج خوبی را به دنبال داشت.

این مسئول با بیان اینکه با تولید کووپارس به دانش فنی واکسن های پروتئین نوترکیب دست یافتیم، اذعان داشت: این واکسن به عنوان دز بوستر برای سایر واکسن ها از جمله پاستور، نورا، فخرا، سینوفارم و … نیز مورد استفاده قرار گرفت.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به  راه اندازی خط تولید نیمه صنعتی و صنعتی واکسن های پروتئین نوترکیب در این موسسه، افزود: آغاز به کار این خط تولید، موسسه رازی به تولید واکسن های نسل سوم و چهارم ورود می کند.

اسحاقی از تشکیل شورای راهبردی تحقیقات دامپزشکی در سال گذشته خبر داد و گفت: موسسه رازی مکلف شد پروژه های مدنظر سازمان دامپزشکی را اجرا کند که تاکنون چند مورد از آن آغاز شده است.

وی با تاکید بر فرسوده بودن تاسیسات، بناها، آزمایشگاه ها و تجهیزات به دلیل قدمت صد ساله این موسسه، مطرح کرد: این امر نیازمند اعتبارات بسیاری است که با توجه به بالا بودن قیمت ارز، منابع مالی موسسه پاسخگوی این نیازها نیست.

این مسئول بازنشستگی جمع کثیری از منابع انسانی رازی را از مشکلات اصلی موسسه نام برد و اعلام کرد که میزان بازنشستگی کارکنان بیش از ورودی نیرو است و به شدت نیاز به نیروی متخصص در این مجموعه احساس می شود که شرایط برای انجام این امر مهیاست اما نیازمند اخذ مجوزهای لازم هستیم. در صورت اخد مجوز از سازمان امور استخدامی، آمادگی جذب ۱۵۰ نیرو و پرداخت حقوق آن ها را داریم.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از افزایش حدود یک میلیون دز انواع واکسن در طی چند سال اخیر خبر داد و توضیح داد: علیرغم تشدید تحریم ها بخصوص در حوزه صنایع داروسازی و بهداشتی ، توانسته ایم با سربلندی از این تحریم ها سر بلند کنیم.

اسحاقی در پایان اضافه کرد: تفاوت صنایع واکسن سازی و صنایع داروسازی در این است که صنایع داروسازی ماده فعال دارویی را وارد و سپس فرموله می کنند اما صنایع واکسن سازی، ماده فعال و آنتی ژن را خودشان تولید می کنند

فرناز فتحی سرابی / مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا