رتبه نخست البرز در تولید محصولات شرکتهای دانشبنیان نشست خبری چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران به میزبانی پارک علم و فناوری استان البرز با حضور مسئولان کشوری و استانی، اصحاب رسانه در سالن اجتماعات صندوق پژوهش و فناوری برگزار شد.
نشست خبری چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران به میزبانی پارک علم و فناوری استان البرز با حضور مسئولان کشوری و استانی، اصحاب رسانه در سالن اجتماعات صندوق پژوهش و فناوری برگزار شد.
در این نشست اطلاعات و توضیحاتی در خصوص برگزاری چهارمین کنفرانس در تاریخ ۱۶ و ۱۷ آبانماه سال جاری ارائه شد.
فعالیت ۴۸۶ شرکت دانشبنیان در استان البرز
مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری استان البرز با ارائه گزارش عملکرد پارک، از فعالیت ۱۳۰ شرکت و واحد فناور دانشبنیان و خلاق خبر داد و بیان داشت: برای بیش از ۱۶۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده که در در مجموعه سامانه رصد به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه فروش محصولات شرکتهای عضو پارک علم و فناوری استان البرز به میزان بالغ بر ۱.۶ همت را رقم زده است، تصریح کرد: البته فروش به بیش از ۲ همت رسیده بود ولی با توجه به تاخیر در بازبینی مجدد شرکت ها یک و ششم دهم را اعلام کرده ایم.
این مسئول با اشاره به اینکه جزء معدود پارک های علم و فناوری هستیم که بالغ بر ۶۰ شرکت دانش بنیان در آن فعالیت دارند، اظهار داشت: در واقع ۵۰ درصد از شرکت های داخل پارک دانش بنیان هستند که میانگین کشوری ۱۸ تا ۲۰ درصد است اما در استان البرز تعداد شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری ۵۰ درصد است.
به گفته رییس پارک علم و فناوری استان البرز ؛ از لحاظ ساختارهای فناوری ۶ ساختار در سال جاری در بخش خصوصی و دولتی قطعی شد، همچنین یک سرمایه گذاری خوبی در بخش خصوصی در پارک فناوری ایجاد شده است.
عباسی با بیان اینکه استان البرز در حال حاضر با دارا بودن ۴۸۶ شرکت دانش بنیان، رتبه چهارم کشوری از لحاظ تعداد شرکت های دانش بنیان کشوری به استان اختصاص داده شد، عنوان کرد: امیدواریم با افزایش زیر ساخت های بیشتر از مراکز مختلف استان با افزایش تعداد شرکت ها به بالا رفتن رتبه در زمینه کشوری ارتقا یابیم.
رییس چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران با بیان اینکه در ۶ ماه گذشته ارتقای پارک علم و فناوری استان را در رتبه بندی وزارت عتف ( وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ) داشته ایم، تشریح داد: این وزارت هر چهار سال یکبار، پارک علم و فناوری را مورد رصد دارد که از افزایش رتبه در ۶ ماه گذشته اعلام کرده است
عباسی ضمن اشاره به رتبه برتر پارک علم و فناوری استان البرز در سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) ، ابراز داشت : در این سامانه محصولات شرکت های دانش بنیان در آن عرضه می شود که استان با رکورد ۷۰۰ محصول در سامانه رتبه نخست را از آن خود کرد
وی با اشاره به کسب رتبه نخست فروش در بحث صادرات و رتبه برتر در برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استانی و ملی، مطرح کرد: در کنار این موفقیت ها راه اندازی دبیرخانه دائمی زنجیره ارزش دارو ، توسعه دبیرخانه کوانتوم برای حمایت از شرکت ها، توسعه و تکمیل پروژه دبیرخانه مالکیت فکری از طریق کارگزاری های بخش خصوصی و حمایت از ایده پردازان را داشته ایم.
عباسی از اختصاص ۱۶.۳ میلیارد تومان در غالب تسهیلات فنی اعتباری به پارک علم و فناوری توسط توحید شیریزاد رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز و مبادله اولین توافق نامه بودجه سفر ریاست جمهور شهید آیت الله ابراهیم رئیسی خبر داد و گفت: این تسهیلات برای شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور هزینه شد.
این مسئول ضمن تشریح کوانتوم بعنوان یکی فناوریهای نوین دنبا، ادامه داد: تفاهمنامه سه جانبه در این ۶ ماه گذشته بین سازمان پژوهش های انرژی اتمی ایران، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و پارک علم و فناوری در رابطه با ایجاد مرکز نوآوری کوانتوم صورت گرفت.
رئیس چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری با بیان اینکه تمام ارکان زیستبوم نوآوری کشور به مدت ۲ روز مهمان استان البرز خواهند بود و امسال چهارمین دوره این کنفرانس است، اذعان داشت: این کنفرانس بهترین فرصت برای استفاده و بهرهمندی حداکثری از تجربیات متخصصان و نوآوران کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه سالجاری این کنفرانس سه محور اصلی خواهد داشت، توضیح داد: فناوریهای نوظهور، سازمانهای نوآور و توسعه پایدار، محورهای این کنفرانس را تشکیل میدهند.
عباسی اهداف اصلی این کنفرانس؛ توسعه نوآوری و فناوری مبتنی بر مزیتهای منطقهای، تبیین نقش و جایگاه سازمانهای نوآور و توسعه پایدار، تاثیر فناوریهای نوظهور بر توسعه پایدار و زنجیره ارزش منطقهای و بررسی تاثیر توسعهی پایدار بر رویکرد نواحی نوآوری و پهنههای فناوری برشمرد.
رییس پارک علم و فناوری استان البرز افزود: مرکز ملی مهارت در میدان استاندارد به بهره برداری کامل رسید و ۱۸ شرکت دانش بنیان و فناور نیز در آن مرکز مستقر شدند.
این مسئول با اشاره به واگذاری اراضی به شرکتهای فناور، اضافه کرد: واحدهای فناور میتوانند برای مدت ۲۵ تا ۹۹ سال از این اراضی استفاده کرده و در آن مستقر شوند.
حضور بیش از ۱۰۰۰ واحد فناور در جهاد دانشگاهی
مسعود ابراهیمی رئیس سازمان تجاری سازی فناور اقتصادی دانش بنیان و معاون جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه در طول چهار دهه که از عمر جهاد دانشگاهی می گذرد این نهاد در حوزه های مختلف پژوهشی و رفع نیاز های پژوهشی کشور فعالیت های نوآورانه و فناورانه مختلفی را انجام داده است، افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان متولی علم و فناوری البرز یکی از سازمان ها و نهاد های مهم کشور در حوزه فناوریهای نوین است.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه رویان زیر مجموعه جهاد دانشگاهی است، گفت: این پژوهشگاه در حوزه های مرتبط با پزشکی جزء پژوهشگاه های سرآمد کشور در منطقه و در حوزه سلول های بنیادی جزء نهادهای سرآمد در سطح بین المللی است.
معاون جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در سایر حوزه ها از جمله فنی مهندسی، کشاورزی، محیط زیست، هنر و علوم انسانی حرفی برای گفتن دارد، تصریح کرد: در حال حاضر جهاد دانشگاهی با دارا بودن بیش از ۱۵۰ گروه پژوهشی در عرصه های مختلف علمی و تحقیقاتی فعالیت می کند.
این مسئول از ابداع حدود ۶۰۰ عنوان دانش فنی توسط جهاد دانشگاهی خبر داد و ضمن اشاره به هدف از تشکیل سازمان تجاری سازی فناور اقتصادی دانش بنیان ، عنوان کرد: در دو دهه پیش به این نتیجه رسیدیم سرریز تحقیقات را وارد حوزه فن آوری کنیم و باید در حوزه فن آوری کشور نیز نقش اساسی داشته باشیم
ابراهیمی ضمن اشاره به تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی در جهاد دانشگاهی ، تشریح داد: در حدود ۲۰ نوع خدمت به یک پژوهش باید اضافه شود تا منجر به فن آوری و کسب و کار شود و در سازمان تجاری سازی این وظیفه را برعهده داریم.
رئیس سازمان تجاری سازی فناور اقتصادی دانش بنیان با اشاره به اینکه به امتداد زنجیره تحقیقات و تجاری سازی پارک های علم و فناوری بایستی مراکز رشد و مراکز نوآوری را پایه گذاری کرد، ابراز داشت: در حال حاضر سه پارک علم و فناوری ، ۲۵ مرکز رشد ، ۵۰ مرکز نوآوری و شتابدهی ذیل سازمان تجاری سازی و ۸ پردیس علم و فناوری در سطح کشور وجود دارند.
معاون جهاد دانشگاهی کشور از حضور بیش از ۱۰۰۰ واحد فناور و کسب کار کوچک و متوسط در این سازمان خبر داد و تاکید کرد: ما مصمم هستیم در یک بازه زمانی کوتاه جهاد دانشگاهی را به یک نهاد اثرگذار در حوزه نوآوری و فن آوری کشور تبدیل کنیم.
وی ادامه داد. یکی از این اقدامات که در این راستا انجام شد میزبانی چهارمین کنفرانس پارک های فناوری و سازمان های نوآوری ایران است که این کنفرانس میزبان آن استان البرز است.
گفتنی است انجمن علمی پارکها و سازمانهای نوآوری وظایف متعددی از جمله شبکهسازی بین اعضای مختلف زیست بوم نوآوری کشور، کمک به ارتقای دانش و نوآوری، ارتباطات بینالمللی و همکاری با بخشهای مختلف قوای سه گانه کشور بر عهده دارد.
فرناز فتحی سرابی مدیرمسئول پایگاه خبری روزنگار البرز