کارگروه پایش برنامه هفتم توسعه در شورای شهر و مدیریت شهری تشکیل شود رئیس مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به نشست تخصصی روسای مراکز پژوهشی گفت: شیوه نامه تشکیل مجمع مشورتی روسای مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی کشور ( شهرهای بالای ۲۰۰هزار نفر جمعیت) که ایده اولیه آن در مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای شهر کرج تقریر گردیده بود تصویب شد.
محمد اسدیان در نطق پیش از دستور یکصد و بیست و یکمین جلسه رسمی شورا با اشاره به عملکرد این مرکز در دوره ششم اظهار داشت:در طول دوره ششم شورای اسلامی شهر کرج مرکز پژوهش تعداد ۱۱۹ نشست تخصصی داخلی در شورا و ۲۷ نشست خارج از شورا و تعداد ۶۳ بازدید و ۸۲ گزارش توسط این مرکز انجام شده است که آخرین گزارش مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای شهر در خصوص پایش برنامه هفتم توسعه است که به نمایندگان محترم مردم کرج در مجلس نیز ارائه شد.
رئیس مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج افزود: از میان 118 ماده ای که در لایحه برنامه هفتم توسعه آمده، 44 ماده به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به حوزه شهری است موضوعاتی همچون بازچرخانی پساب، انتقال زندان ها، بافت های فرسوده و صدور گواهی پایانکار برای ساختمان ها و یکی از موارد مطروحه در قانون، موضوع مالیات بر ارزش افزوده است که دولت مصمم است که هر سال یک درصد به 9 درصد سهم ارزش افزوده اضافه کند،از جمله این مواد است.
اسدیان با بیان اینکه موارد دیگری نیز در برنامه هفتم توسعه آمده که در حوزه درآمدهای شهری موثر هستند، گفت:در ماموریت اخیر که در خصوص برنامه هفتم توسعه برگزار شد در این جلسه سه ارائه از سوی سه مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شوراهای اسلامی صورت گرفت که یکی از آن ها شهر کرج بود که گزارش مطرح شده خالی از لطف نبود. به اقرار حاضرین در جلسه، اقداماتی که در راستای شناسایی 44 ماده مذکور انجام شده مورد قبول سایرین قرار گرفت.
وی بیان کرد: مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر تهران فقط 15 ماده مرتبط با حوزه شهری را شناسایی کرده بود و علاوه بر طرح 44 ماده، مدل حکمرانی ذیل سیاست گذاری و سیاست گذاری ذیل قانون گذاری و مقرر با آئین نامه نگاری ذیل قانون گذاری محور صحبت های اینجانب بود.
اسدیان با تاکید بر اینکه در این جلسه شیوه نامه پیشنهاد مرکز مطالعات شورای اسلامی شهر کرج تصویب شد یادآور شد: در این جلسه مقرر شد تا مجمع مشورتی و دبیرخانه برای شهرهای دارای بیش از200 هزار نفر جمعیت تشکیل شود.
اسدیان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سبک من نقد عملکرد هیئت رئیسه گذشته و فعلی نیست، افزود: همواره سبک من در نقد، منصفانه بوده هر چند در بسیاری مواقع انصاف در مورد شخص بنده رعایت نشده است و تا پایان دوره ششم شورای شهر از این نقد منصفانه دست بر نخواهم داشت.
عضو شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: انتظارات من از هیئت رئیسه بعدی این است که برنامه ها، خط مشی ها و سیاست های اداری شورای اسلامی شهر را نگارش کنند و به تصویب برسانند، هیئت رئیسه های گذشته و فعلی کارنامه بسیار خوبی دارند اما باید دید که سیاست های اداری شورا مشارکتی است یا غیرمشارکتی و تیمی است یا غیرتیمی؟
اسدیان اذعان کرد: آیا اداره شورای اسلامی شهر توسط اعضا صورت می گیرد یا تحت تاثیر تصمیمات در خارج از شورا است؟ تلاش برای دفاع از جایگاه و حقوق شوراهاست که باید از هیئت رئیسه قبلی و فعلی در این زمینه قدردانی کرد.
وی گفت: ای کاش دبیرخانه ای برای نظارت بر عملکرد نمایندگان مردم نیز شکل می گرفت؛ این موضوع پیشنهاد برخی اعضا بود اما تاکنون محقق نشده است.
رئیس مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج تاکید کرد: از رسانه ها تقاضا می شود نقدهای خود به هر حوزه را بر اساس شرح وظایف آن مطرح کنند؛ سالیان سال بدون توجه به شرح وظایف ها نقدها صورت گرفته که از پیشرفت بسیاری از امور جلوگیری کرده است.