رسیدگی به دعاوی کارگری در ساوجبلاغ به زیر ۲۰ روز کاهش یافت رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان ساوجبلاغ از رسیدگی به دعاوی کارگری در محاکم بدوی به زیر ۲۰ روز خبر داد.
سعید فلاح نژاد رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان ساوجبلاغ بیان داشت: با احراز الکترونیکی سامانه جامع کار توسط متقاضی رسیدگی به دعاوی کارگری در کمتر از پنج دقیقه و تنظیم و توزیع پرونده های دعاوی و تشکیل منظم جلسات در ساوجبلاغ ، علیرغم تعدد پرونده ها، رسیدگی بدوی توسط اعضای هیات تشخیص در این شهرستان به زیر بیست روز رسیده است و این روند کاهشی است.
فلاح نژاد تشریح داد: برابر آیین رسیدگی به دعاوی کارگری، مراحل رسیدگی به اختلافات کارگری از قرار طرح دعوی، رسیدگی در هیات تشخیص و رسیدگی در هیات حل اختلاف می باشد که با برگزاری منظم جلسات با حضور نمایندگان کارگر و کارفرما صورت می پذیرد.
وی ادامه داد: البته پیش از طرح دعاوی در کارگاه های مشمول قانون کار ، مطلوب است این اختلافات در داوری های سازش درون کارگاهی حل و فصل و در صورت عدم حصول نتیجه ، این اختلافات در شعبان شبهه قضایی اداره کار مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ساوجبلاغ اضافه کرد: برابر ماده ۱۵۷ قانون کار، هیات تشخیص بعد از انجام بررسی های لازم و تحقیقات و رسیدگی بی طرفانه به دلایل دو طرف، رای مناسب را صادر می کند و در صورت اعتراض به رای صادره، پرونده به هیات های حل اختلاف ارجاع و نهایتا پس از بررسی رای صادر خواهد شد.
فلاح نژاد با تاکید بر اجرای ماده ۱۵۷ قانون کار و دستور العمل سازش درون کارگاهی گفت: از همه کارگاه های مشمول قانون کار درخواست می کنم نسبت به تشکیل «جلسات سازهای درون کارگاهی» اقدام کنند، به نحوی که برای حل و فصل اختلاف از طریق سازش در کارگاه مشمول قانون کار، لازم است با تقدیم درخواست کتبی به تشکل کارگری مستقر در آن کارگاه حداکثر ظرف مدت ۵ روز کاری از تاریخ وصول درخواست نسبت به تشکیل جلسه سازش اقدام و نهایتا در صورت سازش، اقدام به صورت جلسه سازش نامه می کند.
رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی ساوجبلاغ افزود: عزیزان پیش از ثبت دادخواست رسیدگی در سامانه جامع کار ، حتما با همکاران من در این اداره ، مشاوره های لازم را دریافت کنند و سپس نسبت به ادامه مراحل قانونی خود اقدام کنند و در ابتدای امر هم ضرورتی برای داشتن وکیل نداشته و برای رسیدگی نیز هزینه ای دریافت نمی شود، اصل رایگان بودن در رسیدگی به دعاوی کارگری مورد نظر قانون کار است.