میان وعده چرب باعث خواب آلودگی در کلاس درس می شود مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: میان وعده چرب ضمن مضرات ناشی از سرخ کردنی ها باعث رخوت و خواب آلودگی در کلاس درس می شود
فاطمه قاسمی، مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد اهمیت تغذیه سالم در دانش آموزان گفت : صرف صبحانه خوب و سالم بعد از خواب کافی شبانه از عوامل موثر برسلامت و حفظ تمرکز در کلاس درس برای دانش آموزان می باشند .
وی ضمن تاکید بر اهمیت وعده صبحانه در دانش آموزان، گفت: صبحانه در صورتی می تواند مفید باشد که بتواند ضمن تامین ریزمغذی های مورد نیاز بدن نوجوان و تامین کالری کافی، باعث رخوت و خستگی نشود .بعضی از موادغذایی بهتر است در ساعات بعد از وعده صبحانه و در میان وعده استفاده شوند مانند شیر و یا نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند: قهوه و… در وعده صبحانه بهتر است از یک ترکیب کربوهیدرات پیچیده و پروتئین استفاده شود مانند لقمه نان کامل و پنیر کم نمک و گردو با بادام و یا مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ به شکل آب پز، نیمرو ، املت و خاگینه توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: تا حد امکان بهتر است غذاهای فرایندشده و شرکتی ، چای و قهوه در وعده صبحانه استفاده نشود با توجه به شیوع اضافه وزن و چاقی در نوجوانان از مصرف خوراکیهای حاوی قندهای ساده نظیر کیک ها، شکلات های صبحانه بیسکویت ها و خامه های شیرین و پنیرهای فرآوری شده چرب خودداری شود.
وی ادامه داد: لبنیات از نوع غنی شده با ویتامین D و پروتئین، کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک باشد. ذایقه سازی در تامین سلامت آینده کودک بسیار نقش مهمی دارد بهتر است در تامین میان وعده های دانش آموزان از کمترین میزان نمک و شکر استفاده شود پس شیر کاکائو ، شیرموز و سایر شیرهای طعم دار انتخابهای مناسبی نیستند.
قاسمی افزود: استفاده از میان وعده های چرب مانند انواع ساندویچ های چرب ضمن مضرات ناشی از سرخ کردنی ها باعث رخوت و خواب آلودگی در کلاس درس خواهدشد. در مدت زمان حضور در مدرسه نوشیدن آب کافی و سالم توصیه میشود چرا که باعث طراوت و تمرکز در کلاس درس خواهدشد .
وی در پایان توصیه کرد به منظور پیشگیری از پرخوری در وعده ناهار حتما در مدرسه میان وعده، استفاده شود.